Back to top

A Krone bemutatja a GX univerzális szállítókocsi új változatát

A 2022/23-as értékesítési szezon óta a Krone a GX univerzális, merev oldalfalú szállítókocsit is kínál hidraulikus teleszkópos raktérbővítéssel. Ezzel a most már alapfelszereltségként konfigurált változattal a Krone bővíti a GX univerzális szállítókocsik kínálatát.

Fotó: KRONE

A 2021. őszi piaci bevezetésük óta ezek mind a takarmány-betakarítási szegmens meglévő ügyfeleinél, mind pedig a szántóföldi és zöldségtermesztési, valamint az erdészeti szektor új vevőinél beváltak, így a kereslet folyamatosan nő.

A merev oldalfalak pozitív hatása, hogy az önsúly mintegy 600 kg-mal csökkent. Az elülső fal és a csomagtérajtó magasságát is rögzítik az összefüggő felépítmények, így a hidraulikusan változtatható oldalfalakkal a csomagtérajtó nagyobbra is nyílik. Ez

leegyszerűsíti a kocsi hátulról történő berakodását, például raklapok vagy szalmabálák felpakolásakor.

Fotó: KRONE
A merev oldalfalakkal rendelkező GX természetesen mindazokat a jól ismert kényelmi funkciókat kínálja, amelyek egy igazi, egész évben használható szállítót sokoldalúvá tesznek. Nagyon sima felületüknek köszönhetően a GRP oldalfal panelek minimalizálják a súrlódási ellenállást a kirakodás során. A mozgatható, átlátszó elülső falnak köszönhetően a traktorvezető jól láthatja a rakodóterületet. Az erős és rendkívül rugalmas szállítószalag oda-vissza futhat. A tartósan feszített heveder rugós hatásának köszönhetően a különösen kíméletes rakodás mindig garantált, még akkor is, ha érzékeny áruk, mint például burgonya vagy különféle zöldségfélék kerülnek a rakodófelületre.

Ezenkívül az új GX változatban megtalálható a Német Mezőgazdasági Szövetség (DLG) ezüstéremmel kitüntetett innovatív KRONE ExactUnload is, amely lehetővé teszi a rakomány útvonal szerinti lerakását.

Ha például új silót kell létrehozni, a kezelő egyszerűen megadhatja a kívánt kirakodási hosszt. A gép önállóan szabályozza a kirakodási sebességet, és alkalmazkodik a traktor menetsebességéhez. Biztosak lehetünk benne, hogy a megadott hossz elérése után a kocsi teljesen üres lesz.

Fotó: KRONE

Forrás: 
Krone

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Már csak néhány napig adhatók be az egységes kérelmek

2023. június 4-ig 133.303 egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek több mint 72 százalékát, 95.987 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek 2023. június 9-ig nyújthatók be. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

Bemutatkozik a Vervaet márka Mezőfalván

Hódmezővásárhelyen debütált, június 7-8-án pedig a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow keretében Mezőfalván is bemutatkozik az AXIÁL Kft. új gépe, a Vervaet önjáró precíziós hígtrágya-kijuttató.

Méhészkedés háború idején

Ütött-kopott kamion áll meg az ismerős nagylucskai méhész háza előtt. A jármű ponyvája ugyancsak szakadozott, felfedezni vélek rajta néhány golyó ütötte lyukat is. Vászja, a sofőr, igazán nem mondható bőbeszédűnek. Kérdő tekintetem láttán csak annyit jegyez meg, hogy a kamiont az unokaöccsével közösen használja.

Idén mintegy kétmilliárd forint értékben nyújt tagdíjkedvezményt a NAK

2023. június 1-jén megkezdődött a tagdíj-megállapítási időszak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK). A köztestület országos küldöttgyűlésének döntése értelmében a tavalyi 1 milliárd Ft-os keret után idén újabb, közel 2 milliárd Ft összegű tagdíjkedvezményt nyújt a NAK tagsága számára.

Meghódította a világot

Éppen tíz éve alapították a Gremon Systems Zrt.-t, hogy döntéstámogató rendszerekkel könnyítsék az üvegházi kertészek munkáját. A két alapító, Lóczi János és Ujszászi András saját tapasztalataik alapján tervezték meg, milyen korszerű számítógépes megoldásokkal tudnák eredményesebbé tenni a termesztést.

Mesterséges intelligencia: áldás vagy átok?

Az amerikai OpenAI cég által 2022 novemberében bemutatott ChatGPT-vel együtt a mesterséges intelligencia témája szédületes sebességgel vált a tudományos magaslatokból életünk részévé. Egyelőre sokan csak hírekből hallottak a világot felforgató innovációról, pedig érdemes a fejlesztés jövőjét figyelemmel követni és résen lenni.

Új vezérigazgatója lesz júliustól a Penny Magyarországnak

Mathias Mentrop lesz a Penny Magyarország vezérigazgatója július 1-jétől, aki a csehországi hálózat operatív igazgatója jelenleg - közölte a diszkontáruházlánc csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút

Idén kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölték pénteken az MTI-vel, rámutatva: ennek nemcsak esztétikai, hanem közlekedésbiztonsági szerepe is van.

Műanyag újrahasznosítás kamerával?

A műanyagok hatékony újrahasznosítását segíti majd az a speciális kamera, ami felismeri az anyag összetételét.

Megszületett az első robotméh

Kicsit nagyobb, kicsit nehezebb az igazinál, de a vezérlésnek köszönhetően sok mindenre használható lesz.