Back to top

Fácános Vadászház és Rendezvényközpont

A Fejér megyei Soponya határában, Székesfehérvártól mindössze 25 kilométerre várja vendégeit a VADEX Mezőföldi Zrt. által üzemeltetett Fácános Vadászház és Rendezvényközpont. A főváros és a Balaton között félúton tökéletes pihenő- és találkozóhely családoknak és nagyobb társaságoknak egyaránt.

A Soponyai Ökocentrum mintegy 1000 hektár kiterjedésű természetvédelmi területének közepén álló Fácános Vadászházhoz étterem, konferenciaterem, vadászati kulturális múzeum, kültéri rendezvényhelyszín, nagyvadsimogató, gyalogos és kerékpáros túraútvonalak kapcsolódnak.

Az erdészeti és vadgazdálkodási tanösvények pedig a terület élővilágának a megismerését szolgálják.

A vadászház étterme országos hírnévre tett szert. A vendégek a trófeákkal díszített teremben kóstolhatják meg a ház vadétel remekeit, valamint helyi és nemzetközi specialitásait. A menüsorok összeállításában tapasztalt konyhafőnök áll a látogatók rendelkezésére.

Erdőkkel, patakokkal és tavakkal körülölelt környezetben található épületei és kültéri rendezvényhelyszíne esküvők, nagyszabású találkozók, szakmai konferenciák, osztálykirándulások, csapatépítő tréningek, erdei iskolai táborok és családi rendezvények tökéletes színteréül szolgál, ugyanakkor romantikus elvonuláshoz is kiválóan alkalmas.

Összesen több mint 70 főnek nyújt szállást, míg éttermében akár 120 fős rendezvény is tartható. Egymástól néhány méterre található szálláshelyeinek stílusa különböző, így minden látogató megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A Fácános Vadászházban 2 kétszemélyes lakosztály és 7 kétágyas szoba közül lehet választani. Az Ökocentrum épületében 9 kétágyas szoba, a 2021-ben teljeskörűen felújított Turistaszállóban pedig 6 négyszemélyes (pótágyazható) szoba áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Minden szobához Wi-Fi-kapcsolat, saját fürdő és WC tartozik. Szállástípustól függően a helyiségek egy része balkonos, minikonyhás vagy teakonyhás kialakítású. A parkosított udvaron kemence és tűzrakó hely használatára is lehetőség kínálkozik.

A környék nem csak természeti értékekben gazdag.

A közelben felfedezhető a táci Gorsium Régészeti Park, Székesfehérvár kulturális, történelmi nevezetességei, szintén gyorsan elérhető a strand és a fürdő, valamint a Balaton keleti partja is csupán fél órára található a Fácános Vadászház és Rendezvényközponttól.

Gasztronómiai élvezetek és páratlan feltöltődés csodás erdei környezetben!

Részletes információk, ajánlatkérés:

www.facebook.com/facanosvadaszhaz

Sárközi Gyula, telefon: +36 30 444 7739, e-mail: facanoshotel@vadex.hu

Forrás: 
A Mi Erdőnk
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a A Mi Erdőnk 2022/6 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ősláp és erdőrezervátum

Magyarország legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdőtömbje, Somogy zöld szíve 1993 óta áll a KASZÓ Zrt. gondozásában. Története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, már hercegi tulajdonban is színvonalas, fenntartható gazdálkodás zajlott a területen. Ezt az örökséget őrzi az erdőgazdaság, miközben óvja és népszerűsíti a természeti értékeket, köztük a Kaszó település határában lévő Baláta-tavat.

Tanösvényekkel és kilátókkal várnak a Veszprém környéki erdők

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. csaknem 50 000 hektár, állami tulajdonú területet felügyel és gondoz több mint 50 éve. 2018 óta, több mint 83 hektár területen végeztek újerdő telepítést és közel 300 hektáron erdőfelújítást.

Káliumban gazdag gyümölcslevek

A szívbetegségek kockázata számottevően mérsékelhető bizonyos gyümölcslevek fogyasztásával, legalábbis ez derül ki a Harvard School of Public Health intézet egyik kutatásából.

Kabáról indult hazai térhódítása

A chilipaprika érdekes helyet foglal el a kultúrnövények között. Zöldségként termesztik, de élvezeti termékként, fűszerként fogyasztják. A gyógyhatással is rendelkező bogyót egyre többen kedvelik hazánkban is, és gyorsan terjedő népszerűségéhez jelentősen hozzájárult a Chili Hungária Manufaktúra.

Borfesztiválozunk – a borászok és a fesztiválozók

Május elején kitör a fesztiváli láz, ami eltart októberig. Fél éven keresztül zajlik ez a színes forgatag, amelyben minden hazai borász megtalálhatja önkifejezésének lehetőségeit. A szervezők Erdőbényétől Sopronig sokat áldoznak arra, hogy a kiváló borokon kívül jó program, mindenekelőtt viszonylag színvonalas zene és a bóvlitól a minőségi egyediségig ívelő kézműves vásár színesítse a programot.

A Lufthansa szendvicsjáratai

A Lufthansa légitársaság új szolgáltatást vezetett be a külföldi útvonalakon: az utasok még leszállás előtt megvásárolhatják az el nem adott ételeket, amelyeket magukkal vihetnek - sokkal olcsóbban.

Akit a fa rabul ejtett

Úgy tartják, vannak sorsszerű találkozások. És bármilyen furcsa, ilyesmi nemcsak emberek között eshet meg. Alighanem így történt Gáspár Péterrel is, mikor jó negyven éve egy ismeretlen cégtábla becsalogatta, hogy többé el se engedje.

Pannonicumok - Elkészült bennszülött növényeink leltára

Egy terület vagy ország legkülönlegesebb élőlényei az egész világon csak ott előforduló bennszülött, vagy más néven endemikus fajok. Ezek az állatok vagy növények kiemelt jelentőségűek a biodiverzitás, a természetvédelem, a tudományos kutatás, sőt, mivel másutt nem fordulnak elő a nemzeti identitás szempontjából is.

Minél érettebb, annál zamatosabb! Itt az idei év első igazi hazai gyümölcse

A szamóca az év első igazi hazai gyümölcse, amely a fogyasztók körében óriási népszerűségnek örvend édes íze és élettani szempontból is kiváló beltartalmi értékei miatt. Ráadásul sokféleképpen elkészíthető és kiválóan beilleszthető a különböző étkezésekbe, étrendekbe. Az Európai Friss Csapat sajtóworkshopján utánajártunk, mit érdemes tudni a friss hazai szamócáról.

Nyár elején rendezik meg a gourmet fesztivált

Az új generáció lesz a magyar gasztronómia egyik legátfogóbb rendezvényeként számon tartott MBH Bank Gourmet fesztivál központi témája, amelyet ezúttal június 2. és 4. között tartanak a Millenárison.