0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szeptember 29-ig lehet pályázni a BASF innovációs versenyére

Május 30-tól szeptember 29-én éjfélig küldhetik be pályázataikat azok a magánszemélyek vagy startupok, akik a zöld és a digitális átállás terén fejlesztenek új megoldásokat. A nemzetközi verseny nyertese 5000 eurós támogatásban részesül. A BASF harmadik alkalommal szervezi meg az Innovation Hub versenyt, ami a tiszta technológiákra, a körforgásosságra és a „termelőtől az asztalig” megoldásokra összpontosít.

A verseny célja, hogy támogassa azokat az egyelőre ismeretlen újításokat, amelyek megkönnyíthetik a mindennapokat vagy javíthatják az emberiség életszínvonalát, a fenntarthatóságot.

A legjobb ötletek is elsikkadnak, ha nem kapják meg a megvalósításukhoz szükséges anyagi vagy szellemi támogatást, és éppen ezt kínálja a BASF a versennyel.

Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF Hungária Kft. ügyvezetője és a BASF dél-közép-európai vezetője szerint ma az ötlettől a megvalósításig vezető technikai út gyorsabb és elérhetőbb, mint ötven vagy akár húsz évvel ezelőtt. Ebben a

nagyvállalatok a fejlett infrastruktúrájuk és szakértőik révén megszerzett tapasztalattal és tudással tudják segíteni az innovátorokat.

Feladatuk, hogy elősegítsék a fejlődést, miközben támogatják a vállalkozói kultúrát és az innovátorok függetlenségét is. A BASF Innovation Hub kifejezi a cég hozzájárulását a barátságos és konstruktív verseny megteremtéséhez, amely arra buzdítja az ígéretes újítókat, hogy még keményebben dolgozzanak olyan megoldásokon, amelyek gyorsabban vezetnek minket egy zöldebb és tisztább jövő felé. Az idei téma a fenntarthatóság, ami egybecseng a vállalat 2050-ig tekintő jövőképével, az Envision 2050-nel, hogy Európa klímasemleges kontinenssé váljon addigra.  

A versenyen való részvétel ingyenes, egyetlen feltétele, hogy az induló startupok tagjai és az egyéni innovátorok betöltötték a 18. életévüket.

A magyarországi résztvevők a Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából, valamint Bosznia-Hercegovinából jelentkező versenyzőkkel közösen mutathatják be ötleteiket. A két győztes automatikusan továbbjut a döntőbe, ahol ismét bemutatják munkáikat Közép- és Délkelet-Európa 11 országának többi győztesével együtt. A finálé győztese bruttó 5000 euró összegű nyereményben részesül.

A projekttel, a követelményekkel és a jelentkezés módjával kapcsolatos további információk a BASF Innovation Hub 2023 hivatalos weboldalán találhatók: http://www.join-innovationhub.com/

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/BASF