A fagylalt neve Byakuya, ami Fehér Éjszakát jelent. Különlegessége és a rendkívül magas ára az exkluzív összetevőkben rejlik. Az alap az olaszországi Albából származó fehér szarvasgomba. Ezt a finomságot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Csak a szarvasgomba ára kilogrammonként körülbelül 13 000 dollár.
A nagyra értékelt fehér szarvasgomba mellett a fagylalt tartalmaz a sake kasu-t, egy hagyományos japán alapanyagot, ami tulajdonképpen a szaké gyártásból visszamaradt seprő és krémes és kissé csípős aromát ad, továbbá egy kézműves sajtot az általános gazdagság fokozása érdekében. Ezek a gondosan válogatott sajtok hozzájárulnak a fagylalt összetett és harmonikus ízprofiljához. Végül arany pelyhekkel szórják meg, hogy még inkább hangsúlyozzák a desszert exkluzivitását.
Érdemes megemlíteni, hogy a Cellato szakértői több mint másfél évig dolgoztak a megfelelő receptúra kifejlesztésén, hogy minden ízárnyalat egyensúlyban legyen.
A fagylalt készítői azt javasolják, hogy a fagylaltot szakéval együtt kóstolják az ínyencek, ami teljessé teszi a Byakuya ízélményét.
youtube://v/fR7-DFYj8ME
A fagylalt jelenleg csak Japánban kapható. A desszertet egy elegáns dobozba csomagolva szállítják a megrendelőknek, és egy fémkanállal érkezik, amelyet a japán templomok és szentélyek bonyolult díszítéseivel egyedileg készít a híres művész, Kazarikanagu Takeuchi.
A világ legdrágább fagylaltjának készítői azt javasolják, hogy a szarvasgombás szószt csak akkor adjuk a desszerthez, ha már finoman felolvadt, majd a fent említett kanállal keverjük bele.
A Cellato márka láthatóan elégedett egyedülálló termékével, és máris bejelentette, hogy további luxusfagylalt-ízek kidolgozásába kezd, amelyek hasonlóan elit alapanyagokat – csúcsminőségű pezsgőt vagy kaviárt – tartalmaznak majd.