0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A fagylalt, amely megdöntötte a Guinness-rekordot

A világ legdrágább fagylaltját Japánban lehet megkóstolni, feltéve persze, hogy az árától nem szédül meg az ember.

A fagylalt neve Byakuya, ami Fehér Éjszakát jelent.  Különlegessége és a rendkívül magas ára  az exkluzív összetevőkben rejlik. Az alap az olaszországi Albából származó fehér szarvasgomba. Ezt a finomságot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Csak a szarvasgomba ára kilogrammonként körülbelül 13 000 dollár.

A nagyra értékelt fehér szarvasgomba mellett a  fagylalt tartalmaz a sake kasu-t, egy hagyományos japán alapanyagot, ami tulajdonképpen a szaké gyártásból visszamaradt seprő és krémes és kissé csípős aromát ad, továbbá egy kézműves sajtot az általános gazdagság fokozása érdekében. Ezek a gondosan válogatott sajtok hozzájárulnak a fagylalt összetett és harmonikus ízprofiljához. Végül arany pelyhekkel szórják meg, hogy még inkább hangsúlyozzák a desszert exkluzivitását.

A Cellato egyedülálló fagylaltjából egy adag 6700 dollárba kerül, amivel bekerült a  Guinness-rekordok közé.

Érdemes megemlíteni, hogy a Cellato szakértői több mint másfél évig dolgoztak a megfelelő receptúra kifejlesztésén, hogy minden ízárnyalat egyensúlyban legyen.

A fagylalt készítői azt javasolják, hogy a fagylaltot szakéval együtt kóstolják az ínyencek, ami teljessé teszi a Byakuya ízélményét.  

 

youtube://v/fR7-DFYj8ME

A fagylalt jelenleg csak Japánban kapható. A desszertet egy elegáns dobozba csomagolva szállítják a megrendelőknek, és egy fémkanállal érkezik, amelyet a japán templomok és szentélyek bonyolult díszítéseivel egyedileg készít a híres művész, Kazarikanagu Takeuchi.

A dobozban útmutató is található, hogy lépésről lépésre hogyan fogyasszuk el a fagylaltot.

A világ legdrágább fagylaltjának készítői azt javasolják, hogy a szarvasgombás szószt csak akkor adjuk a desszerthez, ha már finoman felolvadt, majd a fent említett kanállal keverjük bele.

A Cellato márka láthatóan elégedett egyedülálló termékével, és máris bejelentette, hogy további luxusfagylalt-ízek kidolgozásába kezd, amelyek hasonlóan elit alapanyagokat – csúcsminőségű pezsgőt vagy kaviárt – tartalmaznak majd.
 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/well.pl