Back to top

Magyar Mezőgazdaság Kft.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. 1991 decemberében alakult meg Budapesten. A többségében újságírókból álló gazdasági társaság a Magyar Mezőgazdaság című agrárgazdasági hetilap és a Kerti Kalendárium havilap kiadásával kezdte meg tevékenységét.

Az elmúlt évtizedek alatt bebizonyosodott, hogy az akkor még merész döntésnek számító lapkiadói tevékenység meghozta gyümölcsét. Az első két év sikeres kiadói munkája után még négy mezőgazdasági szaklappal bővült a portfólió: az ország egyetlen kertészeti hetilapjával, a Kertészet és Szőlészettel, a havonta megjelenő Kistermelők Lapjával, a Kertbarát Magazinnal, valamint a Méhészet című újsággal.

Magyar Mezőgazdaság borító
Magyar Mezőgazdaság borító
A rendszerváltás a mezőgazdaságban is jelentős változásokat hozott. Az átalakult mezőgazdasági üzemek, az egyre növekvő számban megjelenő kis- és magángazdaságok elsődleges feladata sajnos nem a szakújságírók munkájának megrendelése volt. Azonban a kitartó munka eredményeként,

a cég lapjai az évek során elérték a havi 150 ezres példányszámot. Mára pedig 10 rendszeresen megjelenő szaklap és 8 melléklet a nyomtatott sajtótermék teljes vertikuma, melyeket már számos népszerű online platformon olvasóik digitálisan megvásárolhatnak.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. nem csupán kiadott lapjainak számát növelte, hanem számos új szolgáltatással is bővítette portfólióját. A cég által létrehozott magyarmezogazdasag.hu online hírportál célja a kezdetektől nem változott: naprakész tájékozódási lehetőséget biztosítson az agrárium összes szereplőjének, a szakértőktől a hobbiszinten érdeklődőkig.

Mára a magyarmezogazdasag.hu az ország egyik vezető agrárhírportálja lett a gazdálkodók körében. Több mint 5 ezer cikk jelenik meg rajta évente, látogatottsága pedig meghaladja a havi 150 ezer egyedi látogatót.

A napi tájékoztatás mellett heti elektronikus hírújsággal is kiszolgálják 25 ezer feliratkozójukat, és három Facebook-oldaluk napról napra 25 ezernél több követőt ér el. YouTube-csatornájukon több száz saját készítésű videóinterjú, tudósítás és képes összefoglaló közül választhatnak az érdeklődők. A közösségi média rohamosan bővülő világával szintén lépést tud tartani a cég: 2020-ban elindították Instagram-oldalukat, 2021-ben pedig podcast csatornájukat.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. életében, a lapkiadás mellett, már régóta jelen van a rendezvényszervezés is.

2007-ben élesztették újra a Kaposvári Állattenyésztési Napokat, amely a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállításává nőtte ki magát. Több mint 10 éven át évről évre fejlesztve, soha nem látott sikerre vitték a rendezvényt. 2021-ben a kiállítás új névvel, KÁN Egyetemi Napokként folytatódott, melynek szervezéséhez örömmel fogadták a MATE megkeresését. Mindeközben 2017-ben elindították az Agrárakadémia konferenciasorozatot is. A rendezvény az agrár-szakpolitika irányvonalainak bemutatását és népszerűsítését célozza meg, tematikus felépítéssel, évente több alkalommal, mindig más témakörben. Azóta is számos egyéb konferenciát és rendezvényt szerveznek az agrárium területén és azon kívül is.

2018-ban pedig a több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás, a Bábolnai Gazdanapok szervezői lettek, amely nemcsak hagyományt teremtett, de értéket is képvisel azzal, hogy az agrárium kiemelkedő eseményének számít.

A kiadó büszke erre a rendezvényre, hiszen a kiállítók és a látogatók döntő többsége évről évre visszatér; a színvonalas szakmai- és közönségprogramokkal zajló esemény tradíciót teremtett a magyar agráriumban. Az elmúlt években, a lelkes rendezvényszervező csapatnak és a kiváló lehetőségeknek köszönhetően, a Kiadó gazdasági mutatóiban is egyre jelentősebb tényezővé vált a rendezvényszervezés.

MMG - Lóerők bűvöletében Bábolnán

A kiadó ars poeticája a hiteles tájékoztatás, aminek teljesítéséhez komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezik az agrárgazdaság minden területén. Kiadványaikkal a vidéket szolgálják, a mezőgazdaságból élő embereket, és igyekeznek elérni azt, hogy az agráriumi munkákhoz elengedhetetlen információk hiánytalanul megtalálhatók legyenek a Magyar Mezőgazdaság Kft. szaklapjaiban. A kiadó ma már teljes egészében magyar tulajdonú magántársaság, ahol minden főállású dolgozó és külső szerző is a magyar mezőgazdaság egészének szolgálatában áll.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. nem csupán a legnagyobb agrárszaklap-kiadó, hanem a legszélesebb agrármédia-portfólióval rendelkező cég.

Munkája során az agrárium minden területének szereplőjét meg tudja szólítani. Folyamatos fejlődése az igényes szakmai munkának köszönhető, amit az olvasóik és a több mint 300 rendszeresen hirdető partnerük is elismer.

MMG - Magyar Mezőgazdaság