Back to top

Cégtörténet

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó Sajtó Reklám Propaganda Kft. (röviden: Magyar Mezőgazdaság Kft.) 1991 decemberében Budapesten alakult meg.

A többségében újságírókból álló gazdasági társaság a Magyar Mezőgazdaság című agrárgazdasági hetilap és a Kerti Kalendárium című havilap kiadásával kezdte meg tevékenységét.

Az elmúlt évek alatt bebizonyosodott, hogy az akkor még merész döntésnek számító lapkiadói tevékenység meghozta gyümölcsét. Az első két év sikeres kiadói munkája után csatlakozott a kiadóhoz még négy mezőgazdasági szaklap. Az ország egyetlen kertészeti hetilapja, a Kertészet és Szőlészet, a legnagyobb példányszámú mezőgazdasági havilap a Kistermelők Lapja, Kertbarát Magazin valamint a Méhészet című újság.


Magyar Mezőgazdaság borító
Magyar Mezőgazdaság borító
Az akkor már hat rendszeresen megjelenő, postai terjesztésben lévő mezőgazdasági lapok gondozásával a Magyar Mezőgazdaság Kft. az ország legnagyobb agrárszaklap kiadója lett.

A nagy múltú, tradicionális lapok szerkesztése, kiadása egyben megtisztelő és felelősségteljes feladatot is rótt a kiadó menedzsmentjére.

A mezőgazdasági szaklap-kiadás nem összehasonlítható más lapkiadói tevékenységgel. Az agrárszakma információval való ellátása legalább annyira kötelesség, mint a lapok életben tartása a mindenkori piaci körülmények között.

Köztudott, hogy a szaklapok vásárlása, rendszeres olvasása a mezőgazdasági szakemberek részéről sajátos. Az újságok nagy részét előfizetik, és csupán kis százalékát vásárolják újságárusoknál vagy postahivatalokban.

E szokásokat figyelembe véve ma már mintegy 100000 előfizetőnk van, és ezt a számot igyekszik a kiadó évről-évre növelni.


A rendszerváltás a mezőgazdaságban is jelentős átalakulást hozott. Az átalakult mezőgazdasági üzemek, az egyre növekvő számban megjelenő kis-és magángazdaságok elsődleges feladata sajnos nem a szakújságok megrendelése volt.

Fokozatos és kitartó munka eredménye az a 150.000-es példányszám havonta amiben megjelennek lapjaink. A Magyar Mezőgazdaság Kft. az elmúlt évek alatt növelte terméklistáját. Így elmondhatjuk, hogy 11 rendszeresen megjelenő szaklap és 11 melléklet a teljes vertikum.

Ezzel nemcsak a legnagyobb agrárszaklap kiadó vagyunk, hanem lefedjük a mezőgazdaság teljes egészét és a hozzákapcsolódó háttér-iparágakat is. Az elmúlt években útjára indított MMG Piac és a Dísznövény Kereskedelem című újságok kiadásával a piacon lévő lapok kétharmadát a Magyar Mezőgazdaság Kft. adja ki.

A kiadó folyamatos fejlődése köszönhető az igényes szakmai munkának, amit az olvasóink és a több mint 300 rendszeresen hirdető partnerünk is elismer.


A kiadó arspoéticája az a hiteles tájékoztatás, aminek teljesítéséhez komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezünk az agrárgazdaság minden területén. Kiadványainkkal szeretnénk szolgálni a vidéket, a mezőgazdaságból élő embereket, igyekszünk elérni azt, hogy munkájukhoz elengedhetetlen olvasmány legyen a Magyar Mezőgazdaság Kft. valamelyik szaklapja.

Örömmel mondhatjuk, hogy kiadónk ma már teljes egészében magyar tulajdonú, magántársaság, ahol minden főállású dolgozó és külső szerző is a magyar mezőgazdaság szolgálatában áll. Az elmúlt évek folyamatos szakmai munkája eredményeképpen ma már a legfontosabb mezőgazdasági szakkiállítások médiapartnerei vagyunk, társrendezői a tradicionális múlttal rendelkező Mezőgazdasági Könyvhónapnak valamint szervezői vagyunk a Dunántúl legnagyobb állattenyésztési kiállításának, a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak.


A lapkiadói munka mellett igyekszünk egyéb szolgáltatásokkal is partnereink rendelkezésére állni. Vállalkozunk teljes körű PR, marketing munka végzésére, valamint szakmai konferenciák, bemutatók megrendezésére is.

Reményeink szerint eljön az az idő, amikor az agrárgazdaság valamennyi szereplője ismerni és keresni fogja a Magyar Mezőgazdaság kiadványait!

MMG - Magyar Mezőgazdaság