0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Új agrárszakirányok Hódmezővásárhelyen

A hagyományos mellett több új felsőfokú szakirányú képzést is indít a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Ősztől a diákok akár ménesgazdának is tanulhatnak, számol be a Délmagyar.


A felsőfokú szakképzés erősítésével igyekszik megnyerni a pályaválasztás előtt állókat és alkalmazkodni a gazdaság igényeihez a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Miközben a vásárhelyi intézményben a következő tanévben is zavartalanul folytatódik a 6+1 féléves mezőgazdasági és vadgazdamérnök-képzés, az intézmény újabb négy féléves felsőfokú szakképzéseket is indít.


– Ebben a tanévben már folyik a gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó, a vadgazda- és az agrárlogisztikaitechnológus-képzés. A következő tanévtől pedig megkezdjük a ménesgazda, a mezőgazdasági értékbecslő, a baromfitenyésztő és baromfitermék-előállító, valamint a sertéstenyésztő és sertéstermék-előállító, illetve az ökológiai gazdálkodó felsőfokú technológusok képzését – tudtuk meg Benkné Gesztesi Zsuzsanna tanársegéd, beiskolázási koordinátortól. Ezek a kar hagyományos állattenyésztési tantárgyaira és az iskola hagyományaira alapozódnak.


A stúdiumok nappali és levelező tagozaton is indulnak, egy kivételével. A várhatóan nagy érdeklődést kiváltó ménesgazdaképzés csak nappali tagozaton folyik majd, mivel olyan speciális tantárgyakat is oktatnak, mint a lovaglás, lovassport, lóversenyzés, lovas turizmus. Az érdeklődők a január 28-án délután 1 órakor kezdődő nyílt napon ismerhetik meg a részleteket.


Forrás: delmagyar.hu
 

Forrás: