A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által szervezett tanulmányút helyszíne a franciaországi Haute Provence régió carmejane-i tanüzeme, időpontja 2018. október 15-19.
A technológiai ismeretek bővítése mellett cél az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásának ösztönzése, piacképes termékek előállításának és piacra juttatásának elősegítése – a franciaországi gyakorlati példák megismerését felhasználva. Ennek érdekében egy állattartó és sajtkészítő mezőgazdasági vállalkozás, valamint egy – helyi sajtkészítők szövetkezésének eredményeképpen létrehozott – értékesítési pont megtekintése is része a szakmai útnak.
A programon való részvétel részben kamarai, részben résztvevői költségvállalással lehetséges, a tanulmányútra még – korlátozott létszámban – lehet jelentkezni.
További részletek a NAK internetes portálján: