0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Üzlet is született

Minden elemében új, színesebb standon, illetve pavilonban várta partnereit és az érdeklődőket az AXIÁL az AGROmashEXPOn. Ugyanis évek óta a D pavilon 5 ezer négyzetméterén rendezkednek be, tudtuk meg a kiállítás utolsó napján Umenhoffer Pétertől, a cég marketingigazgatójától.

Az idén a tavalyihoz képest megint valamivel több fénnyel, ledfallal, attraktív elemmel dolgoztak, amire szintén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. Az egyik legnagyobb sikert a DeLaval fejőrobot aratta, amit tavaly év vége óta forgalmaz Magyarország egyes részein az AXIÁL. Még azok is érdeklődtek a robotizáció ilyen foka iránt, akik nem tartanak tejelő szarvasmarhát. Ezen túl, ahogy megszokhattuk, megjelentek a „nagy vasak is”, a külföldiektől a magyar márkákig, például a Framest gépei is láthatóak voltak.

„Egy olyan kínálattal jelentünk meg, amelyben a kis és a nagygazdaságok tulajdonosai egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelő gépet.

Számos üzletet, szállítási megállapodást is kötöttünk, és nemcsak kis gépekre, elkelt a kiállított Agrifac permetező is, tehát látogatói létszám és üzlet szempontjából is eredményesnek ítélhető a kiállítás” – mondta az igazgató.

Visszatérő elem az 5-let show, amelynek keretében évek óta 5 újdonságukat, és nem feltétlenül a termékdíj pályázaton nyertes gépeiket mutatják be, bár ebben az idén átfedés volt. A forgatókönyvön most úgy változtattak, hogy meghagyták a show-elemeket, amik közé rövid, tömör, könnyen érthető, néhol a saját, vidéki életéből merített történetekkel fűszerezett ismertetőket adott elő Vályi István autós újságíró, olyanokat, amikkel a nézők is azonosulni tudtak.

A show-ba, nevéből adódóan, minden évben négy gépet és egy technológiát válogatnak be, olyanokat, amiken az adott év technológiai újdonságait egyszerre tudják bemutatni. Így szerepelt az AgrárgépShow pályázatán gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési

Nagydíjat kapott új CLAAS Tucano 450 kombájn, valamint a különdíjban részesített Fendt 943 MT hevederes traktor és a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetezőgép.

Bemutatták a 9 méter maximális emelési magasságú Manitou MLT 961 145 V+ rakodógépet, illetve a már említett DeLaval márkájú VMS V300 típusú fejőrobotot. Mint Umenhoffer Péter elmondta, a Tucanóra nagyon büszkék, ha nem nyer díjat, akkor is szerepelt volna a show-ban. Itt említette meg, hogy az elhozott termékdíjakat volt aki sokallta (1 nagy és 3 különdíjat kaptak), de mint fogalmazott: „aki nem játszik, az nem is nyer”, lefordítva, aki nem pályázik, az se pályázati pénzt, se mint ők, díjat sem nyer. Ráadásul az idén gazdálkodók is helyet kaptak a zsűriben, ami a pártatlanság záloga, és számukra tovább növeli a díj értékét.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság