0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Noha a magyar horgászsport távolról sem szűkölködik nemzetközi sikerekben, az elmúlt napokban versenyzőink olyan eredményeket értek el, amelyre talán még a legoptimistább szurkolók sem számítottak. A négyévente megrendezésre kerülő Horgász Világjátékok 2019-es állomása, Dél-Afrika volt a történelmi sikerek helyszíne, ahol több szakág versenyzői mérették meg magukat, s ahonnan végül a magyar küldöttség két arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

Rendkívül kemény, világsztárokat felvonultató mezőnyben lett világbajnok a magyar férfi feeder válogatott,

maga mögé utasítva a legnagyobb esélyeseket, köztük Angliát és Olaszországot is. A beszámolók szerint a Walter Tamás, Erdei Attila, Döme Gábor, Sivák Mátyás, Sipos Gábor és Szabó Tamás alkotta csapat fantasztikus hajrával került az élre a verseny második napján, megszerezve ezzel a szakág első csapatvilágbajnoki címét. A kétfordulós megmérettetésen a fiúk összesen több mint 145 kg halat fogtak – pontyot és amurt –, így végül meggyőző fölénnyel nyerték meg a IX. Feeder Világbajnokságot.

Remekelt mindemellett a női válogatottunk is:

a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána versenyzőkből álló feeder csapat egy csepp esélyt nem adott a riválisoknak, így mindkét fordulóban a legjobb teljesítményt nyújtva lettek világbajnokok.

Hatalmas gratuláció illeti a pergető horgász csapatunkat is – Hipszki Róbertet, Deák Ferencet, Oláh Pétert és Tóth Lászlót –, hiszen az aranyérmes csehek mögött, világbajnoki ezüstérmesként állhattak fel a dobogóra a csónakos pergető kategóriában.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu