0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szépít, gyógyít, karcsúsít

A citrom méregtelenít, fogyaszt, gyógyít és szépít, ezért hatékony a citromkúra, állítja Michal Tombak professzor.

A citromkúra olyan étrend, mely segíti a szervezetet a toxinok eltávolításában, valamint karcsúsító és bőrjavító hatása miatt óriási népszerűségre tett szert az elmúlt években. Mi ez és hogyan kell használni?

A citromkúra nem böjt, mert közben a szokásos ételeinket fogyasztjuk.

Azért azt ne feledjük, minél egészségesebb az étrendünk, annál hatékonyabb szervezetünk öntisztító képessége. A citrom diéta fő célja, hogy hatékonyan tisztítsa meg a testünket a felhalmozott toxinoktól. Valamikor az emberi test maga is képes volt a teljes méregtelenítésre, de modern világunk számos olyan káros anyaggal bővült, melyet belélegzünk, megérintünk, sőt elfogyasztunk. Mindannyiunk szervezetének nagy problémát jelent a hatékony méregtelenítés. Ebben a helyzetben van szükség olyan segítő étrendre mely hatékonyan támogatja a tisztító mechanizmust.

A leghatékonyabb citromdiétát Michal Tombak lengyel-orosz származású professzor dolgozta ki az ezredfordulón.  Véleménye szerint az alábbi kúrával számos betegséget kezelhetünk, mint például a köszvény, a vese- és az epekő, valamint a cukorbetegség.

A Tombak féle citromos étrend szerint 10 nap alatt kell 30 citrom a levét  elfogyasztani, mégpedig úgy hogy az első öt napban növeljük az elfogyasztott citromok számát, majd pedig öt napig fokozatosan csökkentjük.

1. és 10. nap    1 citrom
2. és 9. nap     2 citrom
3. és 8. nap     3 citrom
4.  és 7 nap     4 citrom
5. és 6. nap     5 citrom

A citromlevet mindig a főétkezés előtt fél órával kell elfogyasztani, lehet szénsavmentes ásványvízzel hígítani.  A citromos étrend csak akkor hatásos, ha a napi menü könnyű, természetes összetevőket, nagy mennyiségű friss zöldséget, gyümölcsöt, és teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz.  

A citrom élettani tulajdonsága miatt a testsúly csökkentésében is segít. Rendkívül értékes mikrotápanyagokat tartalmaz. Amellett, hogy tisztítja a szervezetet, magas C-vitamin tartalmánál fogva az immunrendszert is támogatja, így megvéd számos betegségtől. Magas kálium tartalma az idegrendszer és az agy munkáját segíti.

A citromlé fogyasztása javítja az emésztést. Serkenti az epe termelését, amely felelős a zsírmolekulák lebontásáért. Ezért általában is érdemes egy bőséges étkezés után egy pohár vizet inni citromlével.

A citrom lúgosítja a testet. Savanyú íze ellenére nem savas, és megakadályozza a test elsavasodását.

Sok pektinrostot tartalmaz, ami minimálisra csökkenti az éhségérzetet a fogyókúrás étrend alatt, és gyengéd módon támogatja a belek tisztítását.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu