0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gyorséttermi lánc finanszírozza a gazdák fejlesztéseit

A világ legnagyobb gyorséttermi üzlethálózataival kapcsolatban javarészt negatív hírek röppennek fel, ám most változott a szél állása: a McDonald’s UK ezúttal 270 ezer fonttal – körülbelül 100 millió forintnak felel meg az összeg – támogat brit tejtermelőket, olvasható a FarmingUK mezőgazdasági portálon.

A cikkből kiderül, a mostani beruházás a vállalat 2018 márciusában elindított, Farm Forward elnevezésű támogatási programjának része. Ennek célja, hogy segítse az iparág fejlődését, elsődlegesen az állatjóléti és környezetvédelmi előírásokat figyelembe vevő, illetve a gazdák versenyképességét erősítő fejlesztéseket támogatva.

A program legújabb befektetési fordulójában a McDonald’s UK Nagy- Britannia legnagyobb tejipari cégével, az Arla UK-val szerződésben lévő 33 gazdaságot támogatja.

[[{„fid”:”71995″,”view_mode”:”wysiwyg”,”fields”:{„format”:”wysiwyg”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_source[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”field_deltas”:{„1”:{„format”:”wysiwyg”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_source[und][0][value]”:””}},”attributes”:{„class”:”media-element image–left image–quarter file-wysiwyg”,”data-delta”:”1″}}]]

Az egyik ilyen farm tulajdonosa Mark Hornbuckle, aki 460 tehénből álló ökológiai gazdaságot üzemeltet Nottinghamshire-ben. A gazda a lapnak elmondta, 810 fontot – ez nagyjából 300 ezer forintnak felel meg – kap a legújabb támogatási összegből, s ezt a többi közt a szellőztetési rendszer fejlesztésére, illetve borjúkabátok vásárlására fordítja.

Alice Willett, a McDonald’s UK mezőgazdasági tanácsadója azt hangsúlyozta, példaértékűnek tartják a tejtermelő ágazatban tevékenykedő gazdák innovációra való hajlandóságát, éppen ezért döntöttek úgy, hogy a velük kapcsolatban álló gazdaságokat segítik a kitűzött céljaik megvalósításában.

Graham Wilkinson, az Arla UK mezőgazdasági igazgatója szerint a támogatási program fontos szerepet játszik abban, hogy széles körben váljanak elterjedté az Egyesült Királyságban az iparág legújabb szabványainak megfelelő technológiák.

Forrás: farminguk.com