0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tyúkok csípték nyakon a betolakodó rókát

Egészen szokatlan módon vesztette életét a kíváncsi ravaszdi egy francia iskola tyúkóljában. Az ól automatikusan záródó ajtaja, és a harcias baromfik okozták a vesztét.

A Bretagneban lévő Gros-Chêne középiskola saját organikusan tartott tyúkállománnyal rendelkezik. Az állatok egy 2,4 hektáros területen, szabadon töltik napjaikat, éjjelre azonban visszatérnek az ólba, melynek ajtaja sötétedéskor automatikusan záródik.

A pórul járt rókát reggel a diákok találták meg az ól egyik sarkában. Az egész testét a tyúkok okozta csípések borították.

Pascal Daniel, az iskola gazdaságának vezetője elmondta, hogy a kb. 60 centiméter hosszú ravaszdi egy 5-6 hónapos fiatal lehetett. Az állat ránézésre egészséges volt, még a rühösség jelei sem mutatkoztak rajta.

Az ólban lévő 3000 tyúk már tavaly július óta az iskolai gazdaság lakója. Szabadtartásúként valószínűleg megtanulták már, hogyan védjék meg magukat. Így amikor a róka bejutott, majd bent ragadt az automatikusan záródó ajtók miatt, ösztönösen, csapatban támadtak rá. A fiatal róka pedig tapasztalatlansága révén feltehetően pánikba esett, és nem tudta megvédeni magát. A tyúkok közül azonban egy sem sérült meg.

Forrás: www.independent.co.uk