A Janßen család 40 hektáron termeszt spárgát, egy részét fűtött bakhátakon. Herbert Janßen elmondta, hogy nem ők az egyetlenek Németországban, akik ezt a technológiát alkalmazzák, de
Ez sokszor a megérzésen alapul. Az idei tavaszias időjárásnak köszönhetően a Janßen farmon a náluk megszokottnál már egy héttel korábban megkezdték a korai spárga szedését, ami március elején került az üzletekbe, mint a legelső hazai termék.
A Janßen család vegyes érzelmekkel tekint az idei spárgaszezon elé.
Emiatt az idén valószínűleg kevesebb spárga lesz a piacon, és az időjárás is változékonyabbnak ígérkezik. Jelenleg a Janßen gazdaság korai termése mellett csekély mennyiségben görög és holland áruval találkozhatunk a német piacon.
A spárga ára jelenleg Németországban közepes. A nagykereskedő a waldfeuchti spárgáért, minőségtől és fajtától függően kilogrammonként 8 -12 eurót fizet.