0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Vadkár elhárítás vagy új erdőkultúrák védelme: hazai vadháló gyártóüzemet avattak

Szombathelyen ünnepélyes átadás keretében avatták fel a Cont-Eco Kft. új vadháló gyártóüzemét. A március 28-ai rendezvényen köszöntőt mondott Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara elnöke, valamint V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos.

Az 1991-ben alapuló Cont-Eco Kft. elektromos kerítések kivitelezésével kezdte meg működését, melyből országszerte több mint 100 kilométernyit értékesítettek, egyebek mellett az Őrségi Nemzeti Park területén is.

A 2000-es évek közepétől egyre nagyobb lett az igény a mechanikus kerítésrendszerek telepítésére.

Alkalmazkodva az igényekhez, a cég a Tornado termékeinek forgalmazásával, egy bő évtizede foglalkozik mechanikus kerítésekkel és érvényesülnek vele a piacon. Az igények kiismerésével igyekeztek elfogadható árfekvések kialakítására törekedni, ezáltal egy biztos vevőkör kiépítését is szorgalmazni. Elképzelésük sikerrel járt, mivel a forgalmazott Tornado Titan Optimum az Állami Erdészetek legkeresettebb vadhálója lett, ami köszönhető kiemelkedő ár-érték arányának.

Ezen sikerekre alapozva jött az ötlet, hogy a továbbiakban nem importból származó terméket értékesítenek, hanem saját, hazai vadháló gyártásával álljanak elő. A különbség az a klasszikus csomózású vadhálóhoz képest, hogy a CE Kft. a kiváló minőségű Tornado alapanyagaival megegyező minőségű huzalokkal készíti a TORPEDO vadhálókat.

Az átadásra került gyártóüzemben automata gépen különféle változatú rácsosztásokat tudnak legyártani, akár 3 méter magasságig 100 méteres tekercshosszban.

Továbbá a gép funkcionalitása lehetőséget ad, hogy az úgynevezett visszahajtásos kerítésformát is legyártsák.

A 2018-ban megnyert mikor- és középvállalkozások termelési kapacitását bővítő GINOP pályázat lehetőséget adott a vadháló fonógép üzembeállítására, ami egyben a Dunántúl első vadháló üzemét jelenti.

Vadhálóra márpedig szükség van az erdő-, mező- és vadgazdaságok számára egyaránt. Szántóföldi vadkár elhárítás tekintetében vagy új erdőkultúrák védelme érdekében, a vad védelmét szolgáló intézkedések vonatkozásában, vadaskerti kerítések létesítésében szükségszerű a vadháló és -kerítés létesítése, ezáltal gyártása is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu