0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Korongvadász Európa-bajnokság a Vértesben

Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár köszöntötte az 52. Korongvadász Európa Bajnokság résztvevőit Gánton. Idén 40 nemzet közel 600 versenyzője méreti meg magát ezen a rangos eseményen.

Hazánk ad otthont a 2015-ös Európa Bajnokság és a 2017-es Világbajnokság után újra a korongvadász viadalnak. A korábbi galgamácsai helyszín helyett idén a Vértesben szervezik meg a megmérettetést, mely új helyszínként új kihívások elé állítja a versenyzőket.

Zambó Péter köszöntőjében említést tett a 2021-ben tartandó budapesti Vadászati Világkiállításról is. A természet védelmét, a természeti értékek hosszú távú megőrzését és hasznosítását helyezi a középpontba a közeljövő legnagyobb vadászati eseménye, az „Egy a természettel” Vadászati Világkiállítás is – hangsúlyozta az államtitkár. A rendezvénnyel egy olyan prosperáló ágazat eredményeit mutatjuk be az egész világ számára, amely hosszútávon gondolkodva, felelősséggel tekint a természetre – emelte ki az államtitkár.

A most kezdődő verseny több mint egy hagyományos Európa Bajnokság. A résztvevők már most készülhetnek a 2021-es Világbajnokságra, amit szintén a Vértesben rendeznek meg a Világkiállítás programsorozatának részeként.

Az államtitkár beszéde végén köszönetét fejezte ki a Nemzetközi és a Magyar Korongvadász Szövetségnek, hogy ismét hazánkat választották az Európa Bajnokság helyszínéül, valamint köszönetet mondott a Vértesi Erdő Zrt. munkatársainak a programok előkészítéséért, lebonyolításáért.

Forrás: AM Sajtóiroda