0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Erdei kutyafuttató és kézilabdapálya erdészek közreműködésével

Két budapesti kerületben is a Budapesti Erdészet támogatásával valósultak meg fejlesztések. Az erdészet és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködésében készült el a főváros első erdei kutyafuttatója, a II. kerületben pedig szintén önkormányzati támogatással új kézilabdapályát vehettek birtokukba a családok a Nagyréten.

A napokban adták át a kutyások a XVIII. kerületi Halmierdőben, a Kettős-Kőrös út sarkánál található erdei kutyafuttatót. A Budapesti Erdészet kezdeményezését az önkormányzat jelentős összeggel támogatta.

Az 1,7 hektárnyi, kerítéssel körbezárt, minden irányból kapukkal ellátott területen póráz nélkül szaladgálhatnak az ebek – a futtatókban megszokott szabályok betartásával.

A kerítés készítését, illetve fenntartását az erdészet és az önkormányzat vállalta, míg a kutyafuttató megfelelő állapotának a fenntartása a gazdák és a terület mellett működő kutyaiskola felelőssége. A futtató mellett új séta- és futóutakat is kijelöltek.

A jogszabályok szerint a kutyafuttatókon kívül, így az erdőben is csak pórázzal szabad kutyát sétáltatni.

A beruházás e tekintetben is példa értékű megoldás, ugyanis így elkerülhetők a konfliktusok a kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, valamint a futók, kirándulók, gyermekeikkel sétáló családok és erdőlátogatók között. Mivel mind több gazda igényli a szabad kutyafuttatást, a Pilisi Parkerdő nyitott a többi önkormányzatokkal is hasonló együttműködésre. A Parkerdő és a XVIII. kerületi önkormányzat régóta jó partneri kapcsolatot ápol a helyi erdők rekreációs, turisztikai fejlesztése érdekében, már tanösvény, futóút, erdei játszótér, erdei sportpálya, erdei tanterem is köszönhető az együttműködésnek. 

A népszerű hűvösvölgyi kirándulóhelyen, Nagyréten új kézilabdapályát vehettek birtokba a családok,

megvalósítására a II. kerületi önkormányzat és a terület kezelője, a Pilisi Parkerdő Zrt. közösen csatlakozott a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri kézilabdapályák létesítését támogató programjához. Az együttműködés keretében szabványos kézilabdapálya épült a hozzá tartozó kapukkal, védőpalánkkal, labdafogó hálóval, és speciális, kültéri használatra alkalmas, ún. SportsCourt sportfelülettel.  Az új pálya építésével sikerült eltüntetni a négy éve leégett büfé helyén éktelenkedő tájsebet is.

Forrás: Pilisi Parkerdő