0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bécs – Fatelepítéssel az egyre forróbb nyarak ellen

Az osztrák főváros nyolcmillió eurót szám utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480 000 fa található Bécs területén, számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet - közölte a város Külképviseleti Irodája.

Idén elkezdődött Bécs utcáinak és tereinek zöldebbé varázsolása, az erről szóló határozatot a bécsi közgyűlés fogadta el 2019. május 28-án. A program  keretében 8 millió euró áll rendelkezésre fák ültetésére.

A tervek szerint platánfákkal, szilfákkal és kőrisfákkal fogják beültetni a közterület jelentős részét városszerte.

A keretösszeget szétosztják Bécs kerületei között, akik jövő év végéig gazdálkodhatnak belőle. Többek között Ottakringben, a második kerületben és a Favoriten negyedben nő majd a zöldterület nagysága.

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok közleménye szerint már most több mint 480.000 fa található Bécsben.

Az újabb fatelepítésekkel az egyre forróbb nyári hónapok ellen küzd a város, hisz az utóbbi négy évtizedben 2 Celsius-fokkal nőtt az osztrák fővárosban az átlaghőmérséklet.

Birgit Hebein, Bécs város megbízott alpolgármestere, az osztrák Zöldek politikusa is örült a rendeletnek: „Ezzel az intézkedéssel a klímavédelemnek még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk és ezáltal a várost még élhetőbbé tesszük.”

Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája