0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nitrogénteszter mobiltelefonos kommunikációval

A szoftver búza, árpa, kukorica és repce N-hatóanyag igényének felmérésére alkalmazható. A hardvernek része egy szenzoros clip, amelyet a növények leveleire kell csíptetni.

A Yara International műtrá­gyagyártó új nitrogén tesztert fejlesztett ki, amely mobiltelefonos applikációban használható.

Az új precíziós műtrágyázási rendszerében használható gyors nitrogénigény-meghatározó szoftvert a gyártó ingyenesen teszi hozzáférhetővé

Android és iOs applikációkkal felszerelt okostelefonnal rendelkező ügyfelei részére. A szoftver búza, árpa, kukorica és repce N-hatóanyag igényének felmérésére alkalmazható. A hardvernek része egy szenzoros clip, amelyet a növények leveleire kell csíptetni, és amely a mért adatokat Bluetooth segítségével továbbítja az okostelefonba. Néhány másodpercen belül a képernyőn megjelenik, hogy mennyi a növény nitrogénhiánya és a hektáronként kijuttatandó N-hatóanyag mennyisége. A hardvernek van egy másik megoldása is, amikor az N-szenzort közvetlenül az okostelefonhoz csatlakoztatják és a clipjével ugyancsak a növény leveleit kell becsíptetni. Ebben az esetben az adatok közvetlenül az okostelefonba jutnak feldolgozásra, majd annak képernyőjén megjelenik a nitrogénpótlási igény. 

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Eilbote 2019