0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A hatékonyságot szolgálja az AKI integrációja

Nem az AKI önállóságának csorbítását, hanem hatékonyabb együttműködést, az egyes kutatói szervezetek összehangoltabb közös munkáját eredményezi majd az, hogy az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) csatlakozik a NAIK-hoz – mondta el Nagy István a témáról tartott sajtótájékoztatón.
youtube://v/-Cv8ymBxh-Y

 

A mezőgazdaság olyan kihívásokkal néz szembe, amelyek megoldásához szükséges megalapozott döntések meghozatalában elengedhetetlen a megfelelő információk gyűjtése és rendszerezése, a kellő agrártudás

– fejtette ki Nagy István kedden az Agrárgazdasági Kutató Intézetben (AKI). Az agrárminiszter a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és az Agrárgazdasági Kutatóintézet integrációjáról szóló sajtótájékoztatón beszélt erről. A tárcavezető hozzátette: az AKI működése során keletkező információk, és ezek feldolgozott formája, az intézet által biztosított szakmai tudás a mezőgazdaság modernizációját, nemzetközi versenyképességét szolgálja. „A mezőgazdaságban nem lehet csak ösztönösen, a tradíciókra alapozva cselekedni, manapság sokkal több kihívás, sokkal gyorsabban változó feltételek jellemzik az agráriumot. Ezek megválaszolására kell a tudás, amelyet az AKI biztosít.”

Nagy István a Magyar Mezőgazdaságnak kijelentette: az integráció a szervezeti hatékonyságot szolgálja, hiszen a NAIK keretein belül több más kutatóintézettel közösen dolgozva tevékenykedhetnek majd. Így szervezettebb, átláthatóbb és költséghatékonyabb lehet az intézet munkája.

Nem az önállóság csorbításáról van szó, hanem a hatékonyabb együttműködésről

– jelentette ki.

Az eseményen felszólalt Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója is. Az integráció révén az egyes kutatóintézetek munkája összehangoltabbá válik, és az Agrárgazdasági Kutató Intézet csatlakozásával a „kutatási és innovációs termékpálya teljessé vált” – fogalmazott a főigazgató.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu