0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az új hűtőházak egész évben hazai gyümölccsel látják el a fogyasztókat

Az igényes és egyre növekvő fogyasztói elvárások kiszolgálását is teljesíteni képes, korszerű beruházásoké a jövő, olyanoké, mint amilyen átadásán most vagyunk – fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a Mura Nemzeti Program keretében létesített hűtőház avatási ünnepségén, a Zala megyei Kisrécsén.

Feldman Zsolt a Hivekovics Családi Gazdaság hűtőházátadóján arról is beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program gombaházak és hűtőházak létrehozására, korszerűsítésére meghirdetett pályázatának célja többek között a hűtőházi kapacitás növeléséhez szükséges építmények kialakításának támogatása. A pályázat keretében 177 beruházás megépítéséhez összesen 18,5 milliárd forintról született támogatási döntés.

Ezek közül az egyik a családi gazdaság Kisrécsén található áfonyaültetvénye mellett felépített, mintegy 1100 tonna tárolókapacitást kínáló hűtőháza.

A fogyasztók ma már egész évben szeretnének hozzájutni az általuk kedvelt gyümölcsökhöz. Az áfonya mellett a szintén itt termesztett ribizlihez, szederhez és más bogyós gyümölcshöz, amelyhez a hűtőház megépítése elengedhetetlen, mint ahogyan a hűtőház-kapacitás növelésére országosan is nagy szükség van.

Ezzel kiváltható az import és segíthető a hazai gyümölcságazat – fogalmazott Feldman Zsolt.

Forrás: AM Sajtóiroda