0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vissza nem térítendő csekély támogatás méhészeknek

Azon méhészek számára, akik 2018. november 15. napján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartott méhállománnyal rendelkeztek, vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás nyújtható.

A támogatás részleteit a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető csekély összegű támogatásról szóló 29/2019. (VI. 20.) AM rendelet tartalmazza.

A támogatás igénybevételéhez, a támogatási kérelem a Magyar Államkincstár (Kincstár) által erre a célra rendszeresített – a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon megtalálható – ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen nyújtható be 2019. július 15. és 2019. augusztus 31 között.

Minden kérelmező kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be,

a Kincstár honlapján a „Támogatások / Nemzeti támogatások / Mezőgazdasági de minimis / Méhegészségügyi csekély összegű támogatás menüpont alatt közzétett 31/2019. (VII. 11.) számú Kincstár közleményben foglaltaknak megfelelően. Az eljárás során kötelező az elektronikus kapcsolattartás!

A kérelmező a 2018. november 15. napján a TIR nyilvántartásban szereplő méhállomány alapján, méhcsaládonként 500 Ft támogatásra jogosult azzal,

hogy a támogatás összege nem haladhatja meg a kérelmező és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret mértékét.

Amennyiben az adott támogatási évben, az összes kérelmező részére megállapított jogosult támogatási összeg meghaladja a rendelkezésre álló 600 millió forintos keretösszeget, a kérelmezők részére megállapítható jogos támogatás összege – visszaosztás alkalmazásával – a túllépés mértékével arányosan csökken.

Forrás: Magyar Államkincstár