0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hamarosan lejár a méhanya támogatás igénylésének határideje

A Magyar Államkincstár (Kincstár) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy az Európai Unióban található kaptárak állománypótlásának támogatására (méhanya támogatás) 2019. augusztus 5-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket.

Tekintettel arra, hogy a 4/2017. (I. 23.) FM rendelet szerinti benyújtási határidő (2019. augusztus 3.) szombati napra esik, ezért

a 2019. augusztus 5-én, hétfőn benyújtott kérelmek még elfogadhatóak. A kifizetési kérelem benyújtási határideje jogvesztő!

A 12/2017. (II. 23.) számú Kincstár Közlemény szerinti kifizetési kérelmet személyesen vagy postai úton a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt kell benyújtani.

A támogatási jogosultság alapja a 2018. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2018. november 15-ig az illetékes állategészségügyi hatósághoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba 2018. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a kérelmező felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.

Forrás: Magyar Államkincstár