0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kalandok a magasban

A Budakeszi Vadaspark melletti fenyőerdőben kialakított kalandpark bejárása a család minden tagja számára valódi kihívás. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt kitűnő nyári program.

A Budakeszi Vadaspark kalandparkját 2015-ben, a főbejárat felé vezető út mentén, egy árnyas fenyőerdő fái között alakították ki, és a drótkötélpályák mellett két, a lombkoronaszint természeti csodáit bemutató tanösvény is várja a látogatókat.

A kalandvágyó gyermekek és felnőttek összesen hét pályán tehetik próbára az erejüket és ügyességüket: a B pályán Pele Pali, a vadaspark fiktív útikalauza ismerteti meg a gyerekeket a különböző madárodúkkal, azok szerepével és annak lakóival is. Pele Pali tanösvénye egyébként szervesen kapcsolódik a Budakeszi Vadaspark további három útvonalához. 

Az okos kis pelével a látogatók a madárbarát kertben, valamint a vadászati és az interaktív tanösvényen is találkozhatnak, és a rajzolt figura mindenhol sok érdekes dolgot oszt meg a látogatókkal.

Pele Pali kedves kis alakja a gyermekek számára megkönnyíti a tanulást,  a kirándulás során megszerzett tudás is jobban rögzül – erre pedig a kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a Budakeszi Vadasparkban.

A kalandpark a nyári időszakban reggel 10 órától este 18 óráig látogatható, belépőt pedig 17 óráig válthatnak a mászni vágyók. A „magaslati” kalandok résztvevőinek biztonságát egyébként a napi pályabejárás is garantálja a gyakorlópályán történő oktatáson és a képzett animátorokon kívül, ezek mellett a pályaelemek éves, a beülők, kötelek és sisakok negyedévente történő átvizsgálása és minősítése szavatolja a látogatók biztonságát.

A kalandpark a jövőben új akadályokkal bővülhet, árulta el a fenntartó: olyan pálya kialakítását tervezik, ahol a családok együtt kalandozhatnak majd a magasban, továbbá szeretnének egy kifejezetten csapatépítésre alkalmas pályát is kialakítani.

Forrás: Budakeszi Vadaspark