0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megnyílt a világ egyik legkülönösebb hotelje – szobanövényeknek

Sokféle hotel létezik már a bababaráttól a kutyabaráton át, de olyan, ahol csak szobanövények szállhatnak meg még nem volt. Álmodtak egy nagyot az alapítók, megkönnyítik a növénytulajdonosok nyaralását, és még jó reklámot is csinálnak maguknak.

Nyaralás vagy egyéb hosszabb elutazás előtt sokan aggódunk szobanövényeink miatt, és keressük, ki jöhetne el gondozni őket. Vagy az is előfordult már többünkkel, hogy arra értünk haza, elpusztult az egyik kedvencünk. Ha jobban belegondolunk, tényleg van igény egy szobanövények számára fenntartott hotelre (akárcsak a kutyapanziókra). Megálmodni és megvalósítani csak egyetlen helyen sikerült eddig a világban, és ez London.

A Patch Plant Hotel nevű helyen csak szobanövények laknak. Az ötcsillagos, száz férőhelyes, all-inclusive luxushotelben teljesen ingyen foglalkoznak a hozzájuk bevitt kedvencekkel, ezzel is támogatva az egyre szaporodó „szobanövény szülőket”.

Persze nem pusztán önzetlenségből és nagylelkűségből teszik mindezt. Kiváló reklámlehetőség ez a Patch nevű online növénykereskedésnek, aki a hotel megálmodója is, hogy az ötletes botanikai hotelben bemutathassa termékeit. A hely tehát egy nagyszerű marketingfogás része, megcsípve azt a piaci rést, amire igény mutatkozott.

A minőség nem marad el, a tulajdonosok biztos kezekben tudhatják kedvenceiket. A gondos öntözésen és levegőztetésen túl, kényeztető wellness kezelés jár nekik, például hidratáló spa-kezelés. 

A szakértő csapatok szeretettel és tisztelettel veszik körül a növényeket. Ügyelnek arra, hogy megfelelő tápoldatokkal egészségesek maradjanak, míg tulajdonosaik lelkiismeret-furdalás nélkül, önfeledten nyaralnak.

„Sokan barátokat vagy családtagokat kérnek meg a szobanövények gondozására, amíg távol vannak. Amikor visszatérnek előfordul, hogy csalódniuk kell, nem úgy gondozták őket, ahogy azt elvárták volna.

A mi hotelünk nem pusztán a szobanövényeket óvja, de a baráti és rokoni kapcsolatokat is”

– nyilatkozta Rose Grower, a Patch Plant Hotel igazgatója.

A világ első növényhoteljének honlapján lehet bejelenteni a kinti és benti szobanövényeket, darabszám szerint. Meg lehet adni a kedvencek egyedi jellegzetességeit is. A Battersea-ben, Londonban elhelyezkedő hotel idén szeptember ötödikéig várja a kedves „vendégeket”.

Forrás: harpersbazaar.com/uk