0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új norvég vetőgép: kettő az egyben

A napokban mutatták be a norvégok az új vetőgép fejlesztésüket, amely egy lépésben juttatja a talajba a vetőmagot és a műtrágyát.

A Kverneland e-drill maxi plus vetőgépe kettő az egyben üzemmódban működik, hiszen

képes a  műtrágyát és vetőmagokat egy lépésben a talajba juttatni.

A legújabb Kverneland-újdonságot  augusztus végén egy a premier show keretében mutatták be. Az e-drill maxi plus típus már 2100 liter tartálykapacitással kapható, amely felosztható 60:40, 70:30 vagy 100: 0 arányban, két egymástól függetlenül működő mérőkészülékkel.

A vetőgép tervezésekor a Kverneland az európai piacok által támasztott igényekre összpontosított, ahol tavasszal nagyon sok növény vetésére kerül sor, és gyakran különféle magvak keverékét kell használni.

Ez a  rendszer lehetővé teszi, hogy a különféle időben kikelő magokat egyszerre  szórja ki, így a később kelő növény az első betakarítása után fog fejlődni.

Ezenkívül a tavaszi vetés rövidebb vegetációs fázisának kiegyensúlyozása érdekében a második vetőmagtípus helyett műtrágyát is lehet alkalmazni, amely a leghatékonyabb módon támogatja a  csírázást és a növény fejlődését. A gyártó adatai szerint a tavaszi vetés tapasztalatai alapján a termés 25% -kal nőtt összehasonlítva azokkal növényekkel, ahol a műtrágyát a hagyományos  módszerekkel alkalmazták.

A fedélzeten két, kívülről állítható elektronikus magtartalom-érzékelő is található, amelyek a vetőmag mennyiségét figyelik.

Az új vetőgép, mint minden e-drill-modell, két függetlenül működő Eldos vetőberendezéssel van felszerelve a gép mindkét oldalán. Mindkettő kompatibilis az Isobus-szal és elektromos meghajtású, amely lehetővé teszi a műtrágya és a mag adagjának független szabályozását.

A vezérlő segítségével az operátor elvégezheti a vetőgép kalibrálási folyamatát.

A váltó állását menet közben nem kell változtatni. A kezelő egyszerűen beírja a kívánt értékeket a terminálba a kalibrálás megkezdéséhez. A kalibrálási teszt automatikusan megtörténik.

A gyártó minden adagolóegységhez 5 rotort (adagolóhengert) szállít apró és nagy vetőmagokhoz, illetve műtrágyához. A rotorok szerszám nélkül gyorsan és egyszerűen cserélhetőek.

Forrás: farmer.pl