0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szem a traktornak

Az internethez kapcsolódó eszközöket (elterjedt angol rövidítéssel IoT) és automata rendszereket fejlesztő, Görögországban alapított és már az USA-ban is jelen lévő Augmenta cég eddig 600 000 dollár kockázatitőke-befektetést kapott, hogy piacképesebbé tegye legújabb fejlesztését, egy traktorra szerelt precíziós, valós idejű növénykultúra-elemző rendszert.

A traktor vezetőfülkéjének tetején elhelyezett, 4K felbontású képalkotásra alkalmas távérzékelő kamera Isobus csatlakozón keresztül kommunikál az egyéb rendszerekkel. Így az adott növényállományra beállított programon keresztül, a növényállomány érzékelt állapotának megfelelően vezérli a traktorra kapcsolt műtrágyaszóró vagy permetező működését. A cég alapító-ügyvezetője, George Varvarelisz szerint a görögországi Thesszáliai Egyetem által elvégzett szántóföldi próbák során a technológia alkalmazása a kontrollhoz képest

12 százalékos termésnövekedést és 15 százalékkal nagyobb nyersfehérje-tartalmat hozott, 13 százalékkal alacsonyabb szerfelhasználás mellett.
Forrás: www.augmenta.ag