0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Átfogó méhészeti konferencia az OMÉK-on

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) közreműködésével szakmai fórumot tartott az Elit -Méhészeti Szövetkezet az OMÉK-on.

A zártkörű rendezvényen a szövetkezet tagjai előadást hallhattak Tóth Péter OMME környezeti monitoring program felelősétől az elmúlt két év méhpusztulásainak vélhető okairól és az ezzel kapcsolatos tünetek osztályozásáról.

Szabó Katalin biológus a méz eredeti hatásának, mint funkcionális élelmiszer megőrzésének fontosságát hangsúlyozta előadásában.

Ábrahám Péter bioméhész gyakorlati tapasztalatait osztotta meg szintetikus mérgek használata nélküli, de mégis fenntartható méhészetéről – konvencionális szerektől mentes méhészeti technológiája évek óta működik, azaz veszteség nélkül lehet termelni vegyszerek használata nélkül.

Dohos László méhészvállalkozó az ökológiai méhészkedés ellenőrzésének megfeleltetéséről beszélt, egy teljes méhészeti év vonatkozásában az egész éves adminisztrációt gyakorlati példákkal bemutatva.

Csáki Tamás szövetkezeti vezető a motivációs tréning során bemutatta, hogy a méz hozzáadott értékét hogyan realizálják termelői kohézió keretében. A fórumon bemutatták a szövetkezet első saját márkás termék kampányát a Tudatos Fogyasztókat, ami egyszerre piaci alapon szervezett iskolás méz és népnevelő tanmese formájában megjelenő online kiadvány sorozat.

A kiadványsorozat célja, hogy már gyerekkorban kialakítsa és megerősítse az igényt az ismert eredetű, helyben termelt, környezetbarát termékekre.

A „játszva tanulás” módszert alkalmazva a kiadvány sorozat epizódjai az iskolai tavaszi félév elejétől minden páros héten jelennek meg epizódonként négy darab feleletválasztós kvíz kérdéssel. Minden páratlan héten a kérdések válaszai és magyarázata is megjelennek. A kiadvány sorozat online felülete az iskolás méz csomagolásán található QR kód segítségével érhető el.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu