0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Rövid a határidő, ne késlekedjenek a hiánypótlással!

A Magyar Államkincstár (MÁK) megküldte valamennyi érintett baromfitermelőnek az idei állatjóléti támogatások első negyedéves kifizetési kérelmeihez kapcsolód hiánypótlási felhívásokat. A dokumentumok pótlására nincs sok idő – figyelmeztet a szakmai szervezet.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a termelők figyelmét, ellenőrizzék, megkapták-e a hiánypótlási dokumentumokat, illetve haladéktalanul tegyenek eleget a benne foglaltaknak.

Azok a vállalkozások, amelyek kifizetési kérelmei nem voltak teljesen rendben, hiánypótlási felszólítást kaptak. Az egyik hiánypótlás az „uniós támogatási szabályok szerint nyújtott baromfi állatjóléti támogatás igénybevételére” vonatkozó kérelemre, míg a másik „a mezőgazdasági csekély összegű támogatás szabályai szerint beadott baromfi állatjóléti támogatás„ (de minimis) igénybevételére vonatkozik. Mindkét esetben a hiánypótlásra nyolc nap áll rendelkezésre.

A szaki szervezet ezért arra kéri a gazdálkodókat, hogy aki kapott felszólítást a hiánypótlásra, az siessen a szükséges dokumentumok beadásával.

Lehetőség szerint ne várják meg még a nyolc napos határidőt sem, minél hamarabb küldjék meg a kért pótlásokat a Magyar Államkincstárnak, hogy mihamarabb elindulhasson a kifizetés.
Forrás: BTT