0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kecsketartók figyelem! Most kell beadni de minimis kérelmeket

A kecsketenyésztőknek december 10-ig lehet benyújtani az anyakecske-tartás után igényelhető de minimis támogatási kérelmüket – figyelmeztet a szakmai szövetség.

A támogatást az a regisztrált termelő veheti igénybe, aki a támogatási kérelmében szereplő állatok tenyészetének állattartójaként szerepel az ENAR nyilvántartásban, és gondoskodik a tenyészetében tartott állomány jelöléséről (tetoválás és felnőttkori füljelző), az  ENAR nyilvántartás folytonosságáról, valamint a szakszerű apaállat-használatról (kizárólag törzskönyvi kivonattal vagy származási igazolással rendelkező tenyészbakkal fedeztet).

A termelő a támogatási kérelemben megjelölt állományt köteles a benyújtási határidő utolsó napjától kezdődően 100 napon át birtokán tartani. Ez azt jelenti, hogy az állatokat 2019. december 11-től 2020. március 19-ig mindenképpen állományban kell tartani.

Támogatásra azok a nőivarú állatok jogosultak, amelyek a birtokon tartási időszak utolsó napjáig az éves kort betöltik (azaz 2019. március 19. előtt születtek), vagy legalább egy ízben ellettek.

Az N0694 jelzésű támogatási kérelmet a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztályához (1476 Budapest, Pf. 407.) kell benyújtani 2019. november 1. és december 10. között. A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség felhívja a tenyésztők figyelmét, hogy tértivevényes ajánlott küldeményként adják postára kérelmüket, mert csak így igazolhatják a későbbiekben a benyújtás tényét és dátumát.

A Támogatási kérelmen a területileg illetékes instruktor igazolja az apaállat-használatra vonatkozó szabályok, illetve az ENAR rendelet jelölési és nyilvántartási szabályainak betartását és a támogatásra jogosult anyakecskék számát, ezért mielőbb keressék fel a tenyésztők instruktorukat, hogy a kérelmeket időben be tudják adni.

Forrás: MJKSZ