0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gyerekrajzokon a családok kedvenc zöldségei

Idén is nagy sikernek örvendett a Bonduelle óvodásokat és általános iskolásokat megszólító, "A család kedvenc zöldségei" címmel meghirdetett rajzversenye. A díjátadó ünnepséget a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ dísztermében rendezték.

Közel félezer pályamű érkezett be három hét alatt a Bonduelle rajzpályázatára a három résztvevő helyszínről: Nyírszőlősről, Békéscsabáról és Nagykőrösről. Az alsó osztályosok küldték be a legtöbb , szám szerint 278 alkotást az otthoni zöldségfogyasztás és egészséges étkezés témájában.

A művészekből és rajztanárokból álló zsűri a téma kreatív megközelítése és a vizuális kivitelezés részletei alapján hozta meg a döntését. Korcsoportonként 3 díjazottat választottak ki, emellett mindhárom városból elnyerhette valaki a Rákóczi Feri kedvence Különdíjat is.

A jelentkezőket nemcsak a helyezések motiválták: a legjobb pályázatok egy teljes hétig megtekinthetők a Nagykőrösi Kulturális Központban.

Az első helyezett alkotások januárban óriásplakátokra is kikerülnek a három városban.

A Bonduelle kiemelt célja, hogy egészséges élelmiszereket tegyen a fogyasztók asztalára. Környezetünk és a vállalat fenntartható jövőjét helyi kezdeményezésekkel szeretnék biztosítani. A VeGego kapcsolat a várossal programukat 2014-ben indították Magyarországon, nagy lelkesedéssel és óriási célokkal, melyben fantasztikus és hatalmas sikereket értek el, mondta a díjátadón Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi operatív igazgatója.

A rajzpályázattal is a városokkal való kapcsolatokat szeretnék erősíteni, amellett hogy a vitaminokban és rostban gazdag zöldségek fogyasztására ösztönzik a legkisebbeket is, hiszen az egészségtudatos táplálkozás alapjait már gyermekkorban érdemes elsajátítani.

Az októberben végzett reprezentatív Bonduelle-kutatás szerint

nagyon kevés zöldséget fogyasztunk Magyarországon, a napi szintű fogyasztás mindössze a lakosság 30 százalékára jellemző, miközben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint étkezésünk felét kellene kitennie a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Forrás: WEO Media/Bonduelle közlemény