0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Tigriscsíkosra festett kutyákkal a majmok ellen

Az indiai Karnataka állam Shivamogga településén egy farmer tigriscsíkokat festett kutyájára, hogy megmentse terményét a területen káoszt teremtő majmoktól.

Azok valóban megrémültek a ragadozóimitátortól, és így a későbbiekben elkerülték a farmot. Két nappal később az ültetvény egy másik részére vitte a „tigrist” és nagy örömmel tapasztalta, hogy a majmok ide sem jöttek többet, így biztonságban megmaradt a terménye.

A farmer hajfestéket használt kutyája vadállattá alakítására, és a festés több, mint egy hónapig megmaradt. Ez sokkal jobb megoldásnak bizonyult, mint állandóan megváltoztatni a madárijesztő helyét.

Egy másik farmer hasonló trükköt vetett be a majmok ellen. Ugató kutya hangját játszotta le egy hangszórón át. A világ más részéről is vannak olyan példák, amelyekben kutyákat festettek be úgy, hogy teljesen más fajnak nézzenek ki. Például, egy kínai kávéház csau csau kutyáját úgy festették át, hogy az pandakölyöknek nézzen ki, ráadásul felajánlották, hogy más állatokat is átfestenek. Azonban a szolgáltatás felháborodást váltott ki a kutyák kezelési módja miatt, és így a kávéház beszüntette ilyen irányú tevékenységét.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/vt.co