0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Húsz év a magyar borért: az alapítók

Húsz évvel ezelőtt, tíz nagy tekintélyű családi pincészet megalapította a Pannon Bormíves Céhet, azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogassák a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát.

A céh tagjai a mai napig azok az elismert és értékteremtő, magyar, családi borászatok, akiknek hitvallása és filozófiája megegyezik a Pannon Bormíves Céh általános alapelveivel, s akik magukénak érzik a teljes Magyar Borvidék sorsát.

Ahogy minden évben, idén is megrendezésre került a Pannon Karácsony, a Pannon Bormíves Céh évzáró rendezvénye, 2019. december 18-án, a Corinthia Hotelben. Tagjaik ezúttal is 2-2 kóstoló tétellel készültek, melyek kiemelkedtek idei repertoárjukból.

A neves vendégeket is felvonultató esemény ebben az évben azért is volt különleges, mert a céh alapításának 20. évfordulóját élik, mely alkalomból bemutatták megújult weboldalukat és más meglepetésekkel is készültek.

Ifj. Figula Mihály és Dr. Lőrincz György köszöntötte az alapítókat és egy különleges jubileumi emléktárggyal nyilvánítottak köszönetet az elmúlt 20 évben és az alapításkor tett törekvéseikért.

Az esemény másik fontos apropója, a Bussay díj átadása, mely minden alkalommal ünnepélyes keretek között kerül gazdájához. A díj a Pannon Bormíves Céh által megfogalmazott köszönet a magyar szőlő- és borkultúráért vállalt áldozatos munkát végző személyek részére.

A díjátadáson ifj. Gál Tibor ismertette a Bussay díj történetét, majd Heimann Zoltán és Bolyki János méltatták a díjazott munkásságát. A díjat természetesen ezúttal is Dr. Bussay Dorottya adta át.

A Pannon Bormíves Céh tagjai az idei évben egyöntetűen Rókusfalvy Pálra tették voksukat az éves taggyűlésen megrendezett szavazáson, akinek ezzel az elismeréssel köszönték meg azt az eredményes munkát, amit 1999 óta Etyekért, a borvidékért és a magyar borkultúráért végez.

 

Forrás: standrea