Számokban kifejezve: a 184,3 ezer tonnás almatermelés csaknem egynegyeddel kevesebb a 2018-asnál, úgy, hogy ennek háromnegyedét Stájerországban takarították be. Különösen nagy, több mint 50 százalékos a visszaesés a körte esetében: a 6,3 ezer tonnás termés az elmúlt 10 év átlagát is több mint egynegyedével alulmúlja.
A csonthéjasok 15,6 ezer tonnás termése ezzel szemben 7 százalékkal több lett az egy évvel korábbinál, és 27 százalékkal meghaladja az utóbbi 10 év átlagát. A növekedés mindenekelőtt a kajszibaracktermés bővülésének köszönhető: a 9,5 ezer tonnás mennyiség csaknem egynegyedével haladja meg a 2018. évit. A csonthéjasok csaknem négyötöde Alsó-Ausztriában termett.
Az őszibaracktermés kis mértékben, 1 százalékkal haladja meg az előző évit, de 9 százalékkal elmarad a tízéves átlagtól. A 2,6 ezer tonnás cseresznyetermés 4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, de 36 százalékkal mégis meghaladja a tízéves átlagot.
A bogyosókból realizált 18,7 ezer tonnás termés nemcsak a 2018. évit haladta meg 14 százalékkal, hanem nagyjából ugyanilyen mértékben a megelőző 10 év átlagát is. Ezen belül – főként Felső- és Alsó-Ausztriában – különösen nagymértékben, 13,6 ezer tonnára, azaz 25 százalékkal emelkedett az epertermés. A 680 tonnás málnatermés 4 százalékkal haladja meg a 2018. évit, miközben a jellemzően Stájerországban előforduló ribizliből (3,1 ezer tonna) 10, míg áfonyából (1,3 ezer tonna) 5 százalékos visszaesést regisztráltak.