0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kisvasutazni jó

Tavaly megközelítőleg 285 ezren utaztak az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei vasútjain, mintegy 245 ezren a Lillafüredi Állami Erdei vasúton (LÁÉV), és több mint 40 ezren a Pálházai Állami Erdei Vasút (PÁÉV) járatain.

Az erdőgazdaság munkatársai színes programokat szerveztek év közben mindkét vonalon. A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt-, valamin az önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expressz. Ismét kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot. A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvánnyal közösen, 17. alkalommal megrendezett több mint háromhetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra.

A PÁEV-nél a hagyományosan népszerű Szarvasbőgés-hallgató vonatozást már kétnaposra szervezték. Közlekedett a Pünkösdi Zenés különvonat, valamint a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvény, a vasútfotósok és kisvasútbarátok örömére.

Az év során elkészült a Kisvasutak mobiltelefonos applikáció, ami elsősorban az erdei vasutak menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat.

Az Agrárminisztériummal együttműködő Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter pályázatot írt ki a megvalósításra, Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a pályázat lebonyolításában és az alkalmazás fejlesztésében szakmai partnerként vett részt. Az alkalmazás a Google Play áruházból ingyenesen tölthető le.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.