0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Sör készül a reptéri melléktermékből

Rengeteg vizet gyűjtenek össze a repülőtereken a légkondicionáló berendezésekből. Az amerikai San Diegoban úgy döntöttek, sört készítenek belőle.

Az emberek egyre tudatosabbak és megoldásokat keresnek az újrahasznosításra, valamint az éghajlatra gyakorolt ​​káros hatások csökkentésére. A repülőt tartják az egyik legszennyezőbb közlekedési eszköznek, de az amerikai San Diego repülőterét működtető társaság eredeti módon közelítette meg  ezt a kérdést.

Céljuk, hogy a légkondicionáló berendezésekből összegyűjtött vizet újrahasznosítsák.

Évente körülbelül 380 000 liter vizet gyűjtenek be a repülőtéren légkondicionálókból, amit eddig többek között járdák, felszerelések, járművek és épületek tisztítására használtak.

De az összegyűlt mennyiség csak egy részét tudták felhasználni, azért úgy döntöttek, hogy a többiből sört főznek.

A közeli sörgyár, a Ballast Point Brewing, valamint egy ipari víztisztító társaság, a Water Works  dolgozták ki a módszert. A szokatlan összetevőből készült ital gyártásával foglalkozó szakértők szerint a légkondicionálókból kifolyó víz elég tiszta, de további tisztítási folyamatoknak vetik alá. Az így készült ital semmilyen módon nem különbözik a többi sörtől.

A légkondicionálókból származó kondenzvíz nem tűnik túl étvágygerjesztőnek, ám

a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy a SAN Test Pilot névre keresztelt sör a lehető legjobb minőségű legyen.

A SAN Test Pilot könnyű, világos sör, zamatában érett gyümölcsök érezhetők, aromája a Dortmunder-re hasonlít.

– Cégünk mindig arra törekszik, hogy erőfeszítéseket tegyen a fenntarthatóság érdekében, ez a sör egyedülálló és innovatív módon igazolja a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségünket – mondta Kim Becker, a San Diego repülőtér regionális irodájának elnöke.

Forrás: haps.pl