0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elkeseredésükben teleöntötték mézzel az agrárminisztérium bejáratát

Egy német méhészpár 2,5 tonna, glifozáttal szennyezett mézet borított Julia Klöckner agrárminiszter irodája elé tiltakozásképpen a német agrárkormányzat politikájával szemben.

A méhészek az ellen tiltakoztak, hogy a német agrárkormányzat még mindig megengedi a sokat vitatott glifozát gyomirtó hatóanyag használatát virágzó növényállományban, ezért öntötték tele mézzel a minisztérium bejáratát – számolt be róla a traktordemonstrációkat is szervező „Wir haben es satt!” (ami nagyjából annyit tesz: torkig vagyunk) néven futó egyesület.

A kezdeményezők azt kérik számon az agrárpolitikusokon, hogy

a beporzó rovarok védelme és a családi gazdaságok létbiztonsága miért szorul rendre háttérbe a nagy agrárvegyipari cégek érdekei mögött.

Az érintett méhészpár, Sebastian és Camille Seusing egyébként mintegy 4 tonna mézről tudta meg a közelmúltban, hogy a megengedett szermaradék-határértéket 152-szeresen felülmúló mennyiségben tartalmaz glifozátot, így értelemszerűen nem értékesíthetik, az egyetlen lehetőségük a megsemmisítés. Ezzel az amúgy sikeres méhészetük fennmaradása is bizonytalanná vált.

A „Wir haben es satt!” aktivistái szombatra további demonstrációkat szerveznek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu