0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A minimalista stílus a tyúkólba is beköltözött

Dél-Dakotában a Black Hills tanya húsz kifinomult csirkéje egy csodás tyúkólban él, a madarak lakhelyét ugyanis minimalista stílusban, a modern formatervezés alapján tervezték és kivitelezték.

A Brad Tomecek építész által tervezett tyúkólat 2017-ben készítették, azt követően, hogy a tanya tulajdonosai felkérték arra, hogy tervezzen egy otthont a madarak számára, amire öröm ránézni – írja a Modern Farmer.

„Ez egy szórakoztató projekt számunkra”

– mondta Tomecek. Ez volt az első alkalom, hogy tyúkólat tervezett.

A tyúkól modern, minimalista stílusban készült. Tomecek azt is elmondta, hogy úgy tervezték meg a madarak lakhelyét, hogy az jól megvilágított, természetes környezet legyen a csirkék számára, ahol jól érzik magukat. Az ól ráadásul gyakorlatilag úgy működik, mint egy világítótest, ennek köszönhetően a tulajdonosok bármikor dönthetnek úgy, hogy tovább tartják ébren a csirkéket, ez különösen télen lehet hasznos, amikor hamarabb lenyugszik a nap.

Az áttetsző ólon kialakított kis lyukaknak köszönhetően szellőzik a belső tér, emellett a madaraknak lehetőségük van az ólon belüli futkosásra. Az építményt kissé megemelték, hogy védelmet biztosítsanak a tyúkok számára a „vadvilágtól”.

Tomecek azt mondta, hogy

ez az egyetlen csirkeól, amelynek a tervezésére ez idáig felkérték, de a jövőben nagyon szívesen vállalna másik projektet, mivel számára izgalmas kihívás egybeolvasztani a mezőgazdaság hagyományos aspektusát a modern formatervezéssel.
Forrás: Modern Farmer