A termékben lévő humuszanyagok javítják a talaj szerkezetét, mérséklik a talajuntságot, fokozzák a talajlakó baktériumok hasznos aktivitását, a tápanyagok felvehetőségét, így nagyobb gyökérzet alakul ki, ami elengedhetetlen a magas hozamokhoz. Az aminosavak pedig tompítják a stresszhatásokat, amit például egyes gyomirtó készítmények okoznak.
Lombtrágyaként kijuttatva fokozhatjuk a fotoszintézist, a növények tovább zöldek maradnak, ami szintén feltétele, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a fajták genetikai adottságait. Őszi káposztarepce, napraforgó és kukorica kísérletekben 10 százalékos többlethozamot mértek a Nov@ hatására.
Szántóföldi kertészeti kultúrákban csöpögtető öntözőrendszeren keresztüli kijuttatással hektáronként 20 literes adagban ajánlják, korai időszakban, a palántázás után egy héttel. Homoktalajon azonban célszerű két alkalomra elosztani az adagot.
A termék előnye, hogy virágzásban, és a Biokontroll Hungária minősítése szerint biotermesztésben is kijuttatható.