0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fokozza a gyökeresedést és a fotoszintézist

A Biolchim Kft. termékkínálatának egyik zászlóshajójára, a Nov@ növénykondicionálóra építette megjelenését az AGROmashEXPO kiállításon is. A 75 százalék szerves anyagot, humin-, fulvo- és aminosavakat, valamint vitaminokat tartalmazó termék talajon keresztül, és lombtrágyaként adagolva is kifejti kedvező hatását, magyarázta Czikó Dénes.

A termékben lévő humuszanyagok javítják a talaj szerkezetét, mérséklik a talajuntságot, fokozzák a talajlakó baktériumok hasznos aktivitását, a tápanyagok felvehetőségét, így nagyobb gyökérzet alakul ki, ami elengedhetetlen a magas hozamokhoz. Az aminosavak pedig tompítják a stresszhatásokat, amit például egyes gyomirtó készítmények okoznak.

Lombtrágyaként kijuttatva fokozhatjuk a fotoszintézist, a növények tovább zöldek maradnak, ami szintén feltétele, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a fajták genetikai adottságait. Őszi káposztarepce, napraforgó és kukorica kísérletekben 10 százalékos többlethozamot mértek a Nov@ hatására.

Szántóföldi kertészeti kultúrákban csöpögtető öntözőrendszeren keresztüli kijuttatással hektáronként 20 literes adagban ajánlják, korai időszakban, a palántázás után egy héttel. Homoktalajon azonban célszerű két alkalomra elosztani az adagot.

A termék előnye, hogy virágzásban, és a Biokontroll Hungária minősítése szerint biotermesztésben is kijuttatható.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu