0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Traktorújdonságok a Kubotától

A világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártója két újdonságot mutatott be a tavalyi Agrotechnica kiállításon. Az M7002-es nagytraktorszériát az M7003 széria váltja fel 2020-ban, és már elkezdték a megrendelések felvételét.

A 130, 150 és 170 LE-s névleges motorteljesítményű traktorokat új, percenként 1900-as névleges fordulatszámú, a Stage V környezeti normát teljesítő motorokkal szerelik fel, amelyek a Boost teljesítménynövelővel további 20 LE leadására képesek.

Új füstgáz-katalizátort kapott a traktorok kipufogórendszere, és terhelés alatt kapcsolható Powershift, azaz fokozat nélküli sebességváltó is választható a gépekhez.

A másik újdonság az M5001 sorozat ültetvénytraktorok fél gumihevederes járószerkezetű kivitele, ami szintén idén tavasszal kerül forgalomba. A szériából elsőként megjelenő Kubota M5090 NPC (Narrow Power Crawler) traktor 4 hengeres, 3,8 literes, 93 LE-s Kubota-motorral van felszerelve, és 18 előre- és 18 hátra fokozatba kapcsolható, Dual-Speed elektrohidraulikus irányváltóval szerelt sebességváltóval készül. A traktor nemcsak különböző sortávolságú szőlő- és gyümölcsültetvényekben vagy szabadföldi kertészeti technológiákban, hanem az Ázsiában szokásos rizsföldeken is jól használható.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság