0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az egyiptomi fokhagymának kedvez a koronavírus

Míg a világ védekezni próbál a koronavírus ellen, addig néhány gyümölcs és zöldség kereskedelme lelassult. Ennek látja hasznát Egyiptom, hiszen lehetősége nyílt arra, hogy a növekvő igényt a fokhagymára mind Európa, mind a Közép-Kelet számára biztosítsa.

Ahmed Adel a Global Veg Egy ügyvezető igazgatója szerint a fokhagyma szezon kétségekkel indult Egyiptomban – olvasható a Freshplaza oldalán.

„A tavasz elején aggódtunk amiatt, hogy olyan szezonunk lesz, mint előző évben, ami a zöld fokhagyma piacának sem volt túl kedvező. Habár ez 180 fokos fordulatot vett, amikor elkezdődött a szárított fokhagyma idénye. Ennek ellenére, a zöld fokhagyma szezonja nem volt olyan jó, mint általában”

– tette hozzá.

Ahogy arra Adel is rámutatott, jelen pillanatban növekszik az igény számos piac részéről, aminek köze lehet a koronavírushoz.

„Jelentős érdeklődés figyelhető meg Európa részéről, amióta elkezdődött a tavaszi fokhagyma szezonja” – mondta Adel, aki azt is hozzátette, hogy a növekvő kereslet azzal magyarázható, hogy a koronavírus terjedése Kínában vette kezdetét, ami alacsonyabb kínai fokhagyma-szállítmányhoz vezetett. A kereskedők ennek értelmében új forrásokat kerestek, ez vezette őket az egyiptomi fokhagymához.

Ennek a nem régiben kezdetét vevő emelkedésnek köszönhetően számos potenciális importőr látogatja Egyiptomot.

Adel azt is elmondta, hogy számos országokból keresik fel a céget, hogy szerződést kössenek elsősorban a szárított fokhagymára.

„Mindettől függetlenül is növekszik a piacunk, azóta, hogy új piacok, például Brazília az előző évben megnyitotta kapuit az egyiptomi fokhagyma előtt” – fűzte hozzá.

Forrás: Freshplaza