0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Válságban is megbízható pénzügyi partner az Exim Bank

Fontosnak tartjuk, hogy a kialakult járványügyi helyzetben is biztosítsuk folyamatos szakmai támogatásunkról. (x)

A vállalkozásokat negatívan érintő hatások, egy gazdasági lassulás vagy visszaesés mindig előtérbe helyezi az állami hátterű pénzintézetek, így az EXIM szerepvállalását is. Ez az anticiklikus szerep, – akár egy esetlegesen elhúzódó járványhelyzet esetén is –, még tovább erősödik.

25 éves exporthitelügynöki tapasztalatunkkal, finanszírozói és biztosítói szaktudásunkkal, illetve mély nemzetközi piacismeretünkkel szeretnénk biztosítani működésünk és partnerségünk változatlan stabilitásáról. Finanszírozási és biztosítási szakértőink – szoros együttműködésben a Külgazdasági és Külügyminisztériummal –, kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a korlátozások feloldása után a vállalkozások azonnal képesek legyenek visszatérni az exportpiacaikra, illetve lehetőség szerint új piacokra is betörjenek.

Fontos hangsúlyozni, hogy az általunk biztosított fix kamatozású euró alapú hitelkonstrukcióknak köszönhetően, hosszú távú világgazdasági hatások esetén is a piaci átlagnál nagyobb biztonságban érezhetik magukat ügyfeleink.

Az EXIM vevőbiztosításával exportáló vállalkozások pedig, az EU-n kívüli vevőkapcsolataikat is biztonságban tudhatják, hiszen egy esetleges nemfizetés esetén, a magyar állam helytáll a külföldi vevő helyett.

Az EXIM pénzügytechnikai megoldásai alkalmasak arra, hogy kezeljék a nem piacképes kockázatokat is, ezért az aktuális helyzetben is készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére, ha forrásigényük, likviditási nehézségük van. (x)

 

Forrás: EXIM Bank