0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Corteva: teljes kapacitással dolgoznak

Borsos László, a Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója a sajtóhoz eljuttatott közleményben tájékoztatta partnereiket a koronavírus (COVID-19) kapcsán kialakult helyzetről.

Mint írják, „a Corteva Agriscience a magyar mezőgazdaság egyik meghatározó vállalata, így a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok elérhetőségére, ezen keresztül a hazai élelmiszer-termelésre jelentős hatással van. Ennek tudatában azon dolgozik, hogy még a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folyamatosan biztosítsa Magyarországon a kiváló minőségű Pioneer vetőmagok és a jól bevált, hatékony növényvédő szereinek ellátását a gazdálkodók részére.

A Corteva Agriscience számára elsődlegesen fontos alkalmazottaink, vásárlóink és beszállítóink egészségének védelme, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása. Ezért napi szinten figyelemmel kíséri a COVID-19 járvány hatásait. A termelési és szállítási képesség fenntartása érdekében rendszeresen felülvizsgáljuk az alkalmazottaink egészségére és biztonságára, a cég további működésére vonatkozó előírásokat, hogy megvédjük dolgozóinkat, a növényvédőszer-gyártó és vetőmag-előállító üzemeinket, az ellátási láncokat és a cég lehetőségeit, hogy továbbra is biztonságosan és hatékonyan tudjunk működni. Figyelemmel kísérjük a helyi hatóságok, illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett információkat és ezek alapján módosítjuk a terveinket.

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges termékeink, a megrendelt mennyiségben rendelkezésre állnak a kereskedelmi partnereink raktáraiban, valamint a következő időszakban folyamatosan kiszállításra kerülnek.

Ugyanakkor a hirtelen megnövekedett korai termelői igények, komoly kihívás elé állítják gyártásunkat, valamint kereskedő partnereinket is. Szeretnénk azonban mindenkit megnyugtatni, hogy a szezonális mezőgazdasági munkák optimális idejét alapul véve, az áruk beérkezése, kiszállítása megfelelő ütemben halad.

Szarvasi üzemünkben a Pioneer vetőmagok feldolgozása jelenleg zavartalan és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kereskedelmi partnereinkhez időben kiszállítsuk, ezért teljes kapacitással dolgozunk a hétvégéket is beleértve.

Mind a kukorica, mind a napraforgó vetőmagok kiszállítása folyamatos.

• A linolsavas és a magas olajsav tartalmú Pioneer hibridek túlnyomó részét március végéig kiszállítjuk. Április elejétől az import tételek beérkezése után az eddigi rendeléseken felüli igényeket is képesek leszünk kielégíteni.

• A megrendelt és visszaigazolt Pioneer hibridkukorica vetőmagokat – egyes esetekben némi cserével – biztosítani tudjuk. Azon dolgozunk, hogy legkésőbb április első dekádjában minden rendelés kiszállításra kerüljön.

• Áprilisban, az eddig gyakorlatunknak megfelelően, helyi raktárainkból – a forgalmazóink segítségével – képesek leszünk majd az azonnali vetőmagigények kiszolgálására, mind napraforgó, mind kukorica esetében is.

A növényvédő szer vevőszolgálati részlegünk figyelemmel kíséri a nyersanyag-beszállítóink és a gyárak helyzetét és minden termék logisztikai mozgatását. A gyártás és kiszállítás, a tervezett havi ütemezés szerint történik. Növényvédelmi termékeink folyamatosan érkeznek, elérhetőek. A tervezett igényeken felüli, extra mennyiségek kiszolgálását a folyamatosan beérkező szállítmányokból tudjuk teljesíteni.

Beszállítói hátterünk és kiszállító logisztikai partnereink is komoly kihívásokkal szembesülnek a jelenlegi helyzetben, így előfordulhatnak csúszások, késedelmek. Emiatt megértésüket kérjük ebben a rendkívüli időszakban!

Kollégáink továbbra is szívesen válaszolnak termékeink beszerzésével, valamint a szakmai kérdésekkel kapcsolatban telefonon vagy emailben, illetve amennyiben szükséges, a biztonsági előírások maximális betartásával személyes találkozáson is.” – áll a közleményben.

Forrás: sajtóközlemény