Az állatok a biológiai kártevőirtás fontos szereplői, így futókacsáik szerves részei a borok minőségének és a környezettudatos alapelveknek. Az első kacsákat a Helderberg-hegység és a False-öböl között elhelyezkedő birtokra még John Faure, az előző tulajdonos vitte, hogy tisztán tartsa a parkot a kártevőktől. Úgy gondolta, hogy hasonló munkák elvégzésére a szőlőben is felhasználhatók, ezért hat kacsát vásárolt egy dél-afrikai kiállításon és tenyészteni kezdte őket – derül ki a Daily Mail cikkéből.
Marlize Jacobs, a birtok jelenlegi borásza szerint a csiga a legrosszabb kártevő. Mint elmondta, a csiga egyszerre nagy számban érkezik éppen amikor a szőlő kezd hajtani, s néhány napon belül könnyen elpusztíthatják az egész ültetvényt. „Nem mi vagyunk az egyetlen birtok, amely kacsát használ növényvédelmi célra, de Dél-Afrikában nálunk van az egyetlen hely, ahol ilyen sok futókacsa „dolgozik”.
Eddig nem találtak más hatékony megoldást a csigák elpusztítására a szőlőben, de ehhez sok kacsa szükséges.” A 17. századból származó birtokon a Runner Duck borcsalád mellett a borászat napi kacsaparádékkal is szórakoztatja a látogatókat, amelyek rendkívül népszerűek.