0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Király Attila: A természet búcsúja

Király Attila matematika szakos középiskolai tanár Baján. A fotózás számára örök szenvedély, amely talán élete végéig elkíséri. Szüleitől már általános iskolás korában kapott fényképezőgépet, azonban a fotózás akkoriban a sok-sok rontott kép mellett még viszonylag költséges hobbinak számított, ezért letett róla.

Kilenc éve azonban egy kiránduláson kölcsönkapott komolyabb géppel való fotózás újra felébresztette benne a régi érzéseket, és megvette második fényképezőgépét. Fotósiskolába nem járt, autodidakta módon fotóskönyvekből tanult, és azóta is állandóan bújja az internetes szakmai oldalakat. Pályázatokon ritkán indult, ha mégis, akkor elég szép eredményeket ért el. Kedvenc témái a Sugovica, a Duna, a Gemenc, és különösen szereti megmutatni a természet és a város egybefonódását. A fényképezőgép mindig nála van, bárhova is utazik. Fotói már számos újságban és könyvben megjelentek.

Egyik legnagyobb elismerésnek azt tartja, hogy az egyik közösségi portálon már közel 34 ezer követője van, és ezzel bekerült az ország legnépszerűbb fotós oldalai közé.

Ehhez csak az az érzés fogható, amikor tevékenysége elismeréséül karácsonykor ő gyújthatta meg az egyik adventi gyertyát városában.

„A kiválasztott fotóm előre nem tervezetten, 2017. december 31-én készült. Párommal éppen készültünk az esti rendezvényünkre, amikor kipillantottam az ablakon, és csodálatos felhőket láttam meg az égen. Fotózás szempontjából nagyon jó helyen lakunk a városban, mivel 5-10 percen belül szinte bármelyik érdekes helyszínre el tudunk jutni, így most is gyorsan kiértünk a Sugovica partjára. Az utcákon már hangolódtak az emberek az estére, jókedvűen sétálgattak, trombitát fújtak, és picit furán is néztek minket, hogy hova siethetünk ennyire állvánnyal a kézben, táskával a vállunkon. Minket ez semmiben sem befolyásolt, nem volt időnk gondolkodni, hiszen ilyenkor minden másodperc számíthat. Szerencsére pont időben érkeztünk, és megörökíthettem 2017 utolsó, egyben szimbolikus naplementéjét. Szinte minden naplemente csodálatos, de véleményem szerint ez ezért volt különlegesebb a többinél”.

Forrás: A Mi Erdőnk