0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Idén is várják az alkotásokat – a zene és az erdő összhangja rajzokon, fotókon és irodalmi művekben

A Muzsikál az Erdő Alapítvány 2020-ban is alkotói pályázatokat hirdet.A 17 éves, Beke Pál-nívódíjas, minősített fesztivál fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. A járványhelyzet lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk. jobbá tegyük életünket. Maradjunk otthon és alkossunk a Muzsikál az erdővel!

Fotópályázatra, irodalmi pályázatra és az óriási népszerűségnek örvendő gyermekrajz pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. Az alkotás, a teremtő erő a járvány miatti bezártság átvészelésében is segíthet,

Inspirációt adhat a természet, az erdő, a veszélyhelyzetben hasznosan eltöltött idő pedig megkönnyíti a hétköznapokat.

Jelenlegi helyzetünk ráirányítja a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket a Muzsikál az erdő az indulása óta képvisel: a fenntarthatóság gondolatára, az erdő és a zene, a művészet együttes erejére, az erdő, a természet értékeire, a helyi közösségek összefogására, a helyi termékek fogyasztására.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyermekrajz pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott,, és a kiállítási anyagot a szervezők reményei szerint több térség rendezvényein is láthatják majd az érdeklődők. Beküldhetik a rajzokat postán, vagy jó minőségben lefotózva, vagy szkennelve a muzsikalazerdopalyazat@gmail.com email címre elektronikusan is.

A hetedik alkalommal kiírt fotópályázatra a a rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban várják a digitális alkotásokat.  A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. Idén bekapcsolódik a zsűri munkájába Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja. A fotópályázat anyagát kiállítják a Muzsikál az erdő egyik rendezvényén, illetve a tervek szerint látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

Az irodalmi pályázatra beküldött alkotások műneme és műfaja szabadon választható, a jelentkezők pályázhatnak verssel, prózával és drámával is, a lényeg, hogy jelenjen meg bennük az erdő és zene kapcsolata. Felnőtt és gyermek alkotók munkáit is várják. A mesékhez inspirációt a korábbi rajzpályázatunk 3 alkotása adhat. A műveket elektronikus formában a jelentkezési lap kitöltésével együtt küldhetik be. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a Muzsikál az erdő rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról a rendezvény honlapján és közösségi oldalán tájékoztatnak.

Forrás: muzsikalazerdo.hu