0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Antibakteriális raklap: a fa jobbnak bizonyult, mint a műanyag

A drezdai faipari intézet egyik tanulmányában 2018. február és 2019. december között összehasonlították a szokásos EPAL Euro raklapok mikrobiológiai tulajdonságait a H1 műanyag raklapokéval.

A vizsgálat során a raklapokat a tesztek előtt nem tisztították meg, és az Escherichia coli, illetve a Staphylococcus aureus baktériumokat vizsgálták.

Az eredmények szerint a baktériumok kevésbé maradtak életben a fán, mint a műanyagon.

Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a fa raklapok felhasználhatók az érzékenyebb élelmiszeripari területeken is, ugyanakkor, akárcsak a műanyag raklapok esetében, szigorúan be kell tartani az élelmiszerek gyártása, szállítása és tárolása során a higiéniai előírásokat, és folytatni kell a raklapok minőségének állandó ellenőrzését és a rendszeres tisztítást. A kutatók szerint ilyen körülmények között a fa raklapok akár tizenháromszoros antibakteriális tulajdonságot is elértek.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/fruchthandel.de