0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új szuperpark Bécsben

Új közparkkal bővül az okosvárosnak is nevezett ultramodern bécsi városrész, Aspern Seestadt. Az északkeleti Am Seebogen kerületben épülő Elinor Ostrom park, mely nevét az első nőként közgazdasági Nobel-emlékdíjban részesülő amerikai politológusról kapta, előreláthatólag 2021-re épül meg.

Ez lesz a negyedik hasonló park Aspernben. A hatalmas zöldfelület Bécs többi parkjához hasonlóan nagyban hozzájárul a nyári hősziget-jelenség ellensúlyozásához, ezzel pedig Bécs még közelebb kerül ahhoz, hogy klímavédelmi mintavárossá váljon. A park megépülésével még több lehetőségük lesz a környékbelieknek, ha friss levegőt szívnának, vagy sportolni szeretnének, ami azért különösen fontos, mert a jövőben várhatóan az átlagosnál magasabb lesz a gyerekek és fiatalkorúak száma a kerületben.

A harmincezer négyzetméteren elterülő parkban 170 fa árnyékában hűsölhetnek majd az asperniek és helyet kap többek között egy vízijátszótér is.

A napsugarak ellen árnyékoló pergolával szerelik föl. A park déli részén biciklis játszótéren gyakorolhatják a kicsik a különféle közlekedési helyzeteket. Aki sportolni szeretne, talál itt röplabda-, streetball-, kosárlabda- és focipályát, illetve kültéri fitneszpark is épül. A három ivókút és a hatszázhúsz négyzetméteres kutyafuttató még vonzóbbá teszi a parkot, amely természetesen akadálymentesített lesz.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/Bécs Város Külképviseleti Irodája