0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Látványos búzakísérlet Szihalomban

A 2020. június 3-án sikeresen megtartott virtuális repcebemutatónk szomszédságában vetette el egyik legrégibb kísérleti partnerünk, Tóbi Viktor, a Gold Farm Kft. ügyvezetője a technológiai bemutató- és mellette a további 44 fajtás őszi búzakísérletünket.

A kísérlet a tavaszi, különösen az áprilisi szárazság megpróbáltatásai ellenére is szívet gyönyörködtető látvány, nem csoda, ha a környékbeli gazdák közül már többen jelezték látogatási szándékukat.

Szihalomban 4. éve állítunk be őszi búza kísérletet és tartunk sikeres, nagy létszámú bemutatókat.

Ez nemcsak a kísérlet szakmai értékének, hanem a kísérletvezető gondosságának, a kísérlet magas színvonalú kivitelezésének is az elismerése. Sajnos ebben az évben az ismert okok miatt nem tarthatjuk meg a szokásos személyes szakmai találkozónkat, de a technika adta lehetőségeket felhasználva idén is megoszthatjuk információinkat a búza ez évi állapotáról, s az egyes fajták szárazsággal szembeni viselkedéséről. Munkatársainak lelkes közreműködésével ugyanis hiteles képek és videófelvételek születtek, melyek bizonyítják, hogy a magas színvonalú, igényes agrotechnika sok mindent tud ellensúlyozni még egy olyan évben is, amikor a talajban ároknyi repedések keletkeztek a kiszáradás miatt.

A 12 nemesítőház 44 különböző búzafajtáján határozottan látszanak a habitusbeli különbségek, úgymint magasság, szín, viaszosság, levelezettség, levélállás, kalásztípus, kalászhossz, a betegségek megjelenése, a levelek sodrottsága (furulyázása), mely a szárazság miatt jelenik meg kisebb-nagyobb mértékben.

Az idén első ízben beállított technológiai bemutatóparcellákon pedig az IKR Agrár Kft. szakemberei által javasolt technológia kezeléseket, s velük együtt cégünk saját fejlesztésű vagy kizárólagosan forgalmazott műtrágyáit, lombtrágyáit, gyomirtó, rovarirtó- és gombaölőszereit mutatjuk be példás kivitelezésben.

A kísérlet mostani állapota alapján reális reményünk lehet arra, hogy Szihalomban ez évben is megbízható és értékes adatokkal, tapasztalatokkal gazdagodunk majd.

Addig is, amennyiben személyesen is megtekintené a fajtasort, vegye fel a kapcsolatot az IKR Agrár Kft. füzesabonyi területi központ munkatársaival. (x)

IKR Agrár Kft.
2943 Bábolna, IKR Park hrsz: 890
+36 34 569 024
www.ikragrar.huinfo@ikragrar.hu

 

Forrás: IKR Agrár Kft.