0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A sörért adatokkal is kell fizetni

Az Egyesült Királyságban még csak most tervezik a koronavírusjárvány miatt hozott intézkedések feloldását. Terveik szerint július 4-től megnyithatnak a társadalmi élet kedvelt színterei a pub-ok. A kiszolgálásban komoly változás történik majd, ugyanis a kedves vendégnek mielőtt leguríthatná megszokott sörét, meg kell adnia a nevét és az elérhetőségét is.

A koronavírus elleni intézkedéseknek nincs vége, csak átalakulnak. Mivel a járványveszély még nem múlt el, ezért néhány óvintézkedés továbbra is fennmarad, vagy a nyitás után egy enyhébb szabályozás lép életben. Mivel úgy látják, hogy a helyi kocsmákban a távolságtartás nem megoldható, ezért a nyomkövetést választják:

a betérő vendégnek meg kell adnia a nevét és az elérhetőségeit, hogy baj esetén fel tudják göngyölíteni a vírus forrását. A személyes adatokat 21 napig kell tárolnia a  tulajdonosnak.

Ez az intézkedés nem csak a kocsmákra, hanem a teljes gasztronómia-, szálloda- és turisztikai ágazatra, valamint néhány egyéb szolgáltatásra is vonatkozik.

Az elkövetkező napokban pontosabb ajánlásokat fognak adni a különböző típusú helyeknek, melyben meghatározzák például, hogy hogyan kell megszerezni az elérhetőségeket a pub-ok sörre szomjas ügyfeleitől, ami bonyolultabb és szokatlanabb, mint például a szállodákba vagy panziókba érkező vendégek esetében.

Az ügyfelek elérhetőségének gyűjtésére és tárolására vonatkozó kötelezettség – azaz a vírus helyi megjelenése után az azonosítás és ellenőrzés – a kocsmákat, az éttermeket, a szállodákat és minden egyéb szálláslehetőséget érinti, és a fodrászatokat is magában foglalja. Emellett iránymutatást adnak az egyidejűleg fogadható ügyfelek számának korlátozásáról, továbbá javasolják  az egyirányú forgalom, vagyis a különálló bejárat és kijárat bevezetését.

A kocsmákban és a bárokban műsoros előadásokat, koncerteket nem lehet rendezni, a templomokban istentiszteleteket lehet tartani, de nem szabad énekelni.

A fodrászatra vonatkozó irányelvek előírják, hogy a fodrászoknak maszkot kell hordaniuk, és az ügyfeleket egymástól válaszfallal kell elkülöníteni.

A gasztronómia és a szállodaipar, a mozik, a múzeumok, a galériák, a templomok és a szépségipar tevékenységének újraindítása mellett

megváltoznak az emberek közötti távolság tartásra vonatkozó előírások is, a jelenlegi két méter helyett egy méteres távolságot kell tartani.

Ezzel a döntéssel a pub-ok tulajdonosai voltak a leginkább elégedettek, akik azt állítják, ha a két méteres szabályt kell betartaniuk, akkor veszteséges lesz a vállalkozásuk.  

Forrás: magyarmezogazdasag.hu