0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csomagolódoboz elefántfűből: gyümölcsökhöz, zöldségekhez

Június elején mutatta be Roy van den Heuvel, az Argos Packaging & Pro­tection menedzsere azt a gyümölcsök és zöldségek csomagolására alkalmas dobozt, amely a világon elsőként elefántfű felhasználásával készült.

Az első ilyen csomagolású szállítmány már megérkezett a holland Valstar áruházba. Mindkét cég úgy gondolja, hogy csakis innovatív együttműködéssel lehet tisztességes és fenntartható kereskedelmet folytatni.

A hosszabb eltarthatóság érdekében mind több gyümölcsöt és zöldséget csomagolnak. De a népességgel együtt növekszik a csomagolt élel­miszerek iránti igény.

Tavaly 26 milliárd műanyag csomagolást használtak fel, és most a higiénia és biztonság érde­kében tovább nőtt a csomagolt élel­miszerek kereslete. Az Argosnál ezért folyamatos innovációval igyekeznek fenntartható megoldásokat keresni, melyben az anyagválasztásnak is fontos a szerepe. Az Argos és a Valstar a holland papírgyártó céggel, a Vibers BV-vel együttműködve mutatta be
az elefántfűből készült kartoncsomagolást.

Az évelő elefántfű kiváló alapanyag, mivel hektáronként 20 tonna száraz biomasszát eredményez, miközben sok szén-dioxidot megköt. Az elefántfű­ből készült csomagolóanyag gyártása még gyerekcipőben jár, ezért nem is a legolcsóbb csomagolási megoldás, de mindenképpen mérföldkőnek tekinthető a fenntarthatóságra irányuló fejlesztési folyamatban.

 

Forrás: Kertészet és Szőlészet/hortidaily.com